emg home
RSS

Manifestacija Lepa Srbija na plavom Dunavu odlaže se za jun 2011. (VIDEO)

16. avgust 2010. | 15:58

Izvor: Emg.rs

Manifestacija „Lepa Srbija na plavom Dunavu“ koja je trebalo da bude održana u septembru ove godine na Ušću odložena je do juna naredne godine, saopštio je danas organizacioni odbor te manifestacije na konferenciji u Privrednoj komori Srbije (PKS).Potpredsednik PKS-a Stojan Jevtić kazao je da je manifestacija odložena jer gradovi zbog organizacionih, kadrovskih i drugih problema nisu uspeli da se pripreme za predstavljanje.

On je naveo da Podunavlje čini 25 gradova koji nemaju jasnu strategiju.

       „Susedne opštine ne znaju čak planove jedne drugih. Postoji 126 manifestacija koje su ostale na lokalnom nivou, a naša želja je da ih podignemo na viši nivo i pokažemo svetu“, kazao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, Srbija nije iskoristila potencijale Dunava, ali postoji želja da se napravi pravi pokret i da se Srbija i Podunavlje predstave u najboljem svetlu, zbog čega će biti mobilisani svi gradovi.

Jevtić je rekao da se sada finansiraju od donatora i sponzora, ali da očekuje da će mobilizacijom opštine biti spremne za dobijanje sredstva iz fondova Evropske unije.

Centralna manifestacija će biti održana od 10. do 12. juna 2011. godine, a do tada će potencijali Podunavlja biti promovisani na Beogradskom i Novosadskom sajmu.

Svetu će se predstaviti privredni potencijali Podunavlja, biološka raznovrsnost priobalja, saobraćajni i lučki potencijali, istorijski spomenici i nacionalni parkovi, gradovi, običaji, tradicija, narodno stvaralaštvo i umetnost.

Organizatori manifestacije su PKS i Vinski viteški red „Singidunum“.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sajmovi i izložbe

Institucije: Privredna komora Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

07. februar - 13. februar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Formirana Grupacija elektroindustrije

    08. februar 2011. 13:02 |

  • Manji platnobilansni deficit

    03. februar 2011. 11:02 |

  • U martu konkurs za eko-inovacije u okviru CIP-a

    28. januar 2011. 15:01 |