emg home
RSS

Koštunica: Izveštaj Martija udarac za Kosovo

26. januar 2011. | 16:58

Izvor: Beta

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da je izveštaj Dika Martija "razoran udarac za lažnu državu Kosovo", kao i da ima "neprocenjivi značaj za dugoročnu borbu Srbije da sačuva Kosovo i Metohiju."Nikada u istoriji se nije dogodilo da jedna država nastane na tako mračnom zločinu kao što je ubijanje nevinih ljudi da bi se prodavali delovi ljudskog tela i nezamislivo je da takva kvazidržavna tvorevina može biti održiva i postati regularna i normalna država", navodi se u izjavi Koštunice.

Predsednik DSS je izrazio uverenje da će otkrivanje istine o zločinu "koji stoji u temelju lažne države Kosovo sprečiti nova priznanja nezavisnosti Kosova, što će značiti da nije uspeo pokušaj da se na brzinu i preko noći otme Kosovo od Srbije, uz kršenje Povelje UN i osnovnih principa međunarodnog prava".

"Borba za Kosovo se nastavlja i treba odati veliko priznanje Diku Martiju što je u ovom važnom trenutku otkrio istinu o pravoj prirodi albanskog secesionizma. Istina uvek daje snažan podstrek da se istraje u odbrani pravih vrednosti i ovo je podstrek za srpski narod da istraje u odbrani Srbije", naveo je Koštunica.

Parlamentarna skupština SE usvojila je juče rezoluciju Dika Martija kojom se međunarodna zajednica i vlasti u Beogradu, Prištini i Tirani pozivaju da preduzmu mere kako bi se rasvetlila trgovina ljudskim organima i drugi zločini tokom i posle sukoba na Kosovu.

Za rezoluciju je glasalo 169 poslanika, a protiv je bilo osam. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Stranke, Trgovina organima, Izveštaj Dika Martija

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Vojislav Koštunica

Institucije: DSS

Kompanije: DSS


Unesite tekst komentara:

<<

04. april - 10. april 2011.

>>

Povezani naslovi

  • NATO znao da je Tači kriminalac

    25. januar 2011. 10:01 |

  • Koštunica: Bez dogovora sa Nikolićem oko izmena Ustava

    14. januar 2011. 15:01 |

  • Odalović: Neophodna nezavisna istraga o trgovini ljudskim organima

    14. januar 2011. 13:01 |