emg home
RSS

Ministarstvo: Zabranom izvoza žita nisu prekršeni ugovori

18. mart 2011. | 15:46

Izvor: Beta

Ministarstvo poljoprivrede i trgovine negiralo je danas da je Srbija prekršila međunarodne ugovore tromesečnom zabranom izvoza pšenice i brašna, ističući da su pravno-formalno poštovane sve procedure kako ti ugovori ne bi bili prekršeni."Svaki od međunarodnih trgovinskih sporazuma koji je Srbija potpisala sadrži i odrednicu o uvođenja ovakvih mera u slučaju neophodnosti, odnosno ugroženosti domaćeg tržišta", rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo poljoprivrede i trgovine se pre odluke o zabrani izvoza konsultovalo sa Evropskom komisijom i pismeno obavestilo CEFTA sekretarijat o preduzetim merama.

Milovanović je ponovio da je država morala da zabrani izvoz žita i brašna kako bi obezbedila nesmetano snabdevanje domaćeg tržišta, jer je izvoz premašio 640.000 tona, a bilansima je bio predviđen izvoz od pola miliona tona.

Vlada Srbije je 16. marta odlučila da na tri meseca zabrani izvoz pšenice i brašna, kako bi stabilizovala domaće tržište.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izvoz, Pšenica


Unesite tekst komentara:

<<

21. mart - 27. mart 2011.

>>

Povezani naslovi