emg home

RSS

Proizvođač Blekberija ukida 2.000 radnih mesta

26. jul 2011. | 09:58

Izvor: Tanjug

Grad: Otava

Proizvođač pametnih telefona Blekberi, kanadski RIM, saopštio da će ukinuti 2.000 radnih mesta, kako je predviđeno u planu štednje koji je objavljen prošlog meseca, a najavljene su i izmene u rukovodstvu.

U saopštenju se navodi da će bez posla ostati oko 10 odsto radne snage RIM-a, o čemu će radnici biti obavešteni tokom nedelje, a više informacija o otkazima će biti poznato kad 15. septembra stignu fiskalni rezultati drugog tromesečja, prenela je agencija AP.

Kompanija je pogođena odlaganjem izbacivanja na tržište novih proizvoda i konkurencijom Applea. Lansiranje tablet-računara Plejbuk nije bilo uspešno u meri u kojoj se kompanija nadala.

RIM je prošlog meseca objavio pad zarade od 10 odsto u prvom fiskalnom tromesečju zaključno s junom i izneo godišnja predviđanja koja su daleko ispod onog što su analitičari očekivali.

U saopštenju kompanije se navodi i to da će funkcija direktora biti podeljena na dve oblasti. Dosadašnji direktor Don Morison je u junu otišao na bolovanje. Torsten Hajns imenovan je za direktora proizvodnje i prodaje, a Džim Rouan za izvršnog direktora, pošto se Morison povlači nakon više od 10 godina u preduzeću.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poslovni rezultati, Otpuštanja

Lokacija: Kanada

Kompanije: RIM


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>
PON
31UTO
01SRE
02ČET
03PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi