emg home
RSS

Tema:   Milo Đukanović

Đukanović: Opozicija u zatvor ako misle da će hapšenja pomoći

5. april 2012. | broj komentara 0

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio da u zatvor treba da idu čelnici opozicije i vlasnici dela medija ako veruju da EU inisitira na nekim hapšenjima u Crnoj Gori.

Đukanović: Uvek sam vodio odgovornu politiku

9. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio da neće nikud otići iz Crne Gore da bi se navodno spasao odgovornosti za politiku koju je vodio dve decenije, koliko je bio na najvišim državnim funkcijama.  

Đukanović: Odnosi Crne Gore i Srbije komplikovani

7. januar 2012. | broj komentara 0

Lider vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio da su odnosi Crne Gore sa susedima kvalitetni i u usponu, ali su sa Srbijom nešto komplikovaniji.

Đukanović: Srpski nacionalisti i dalje svojataju Crnu Goru

13. jul 2011. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocenio da srpski velikodržavni nacionalisti i dalje svojataju Crnu Goru i negiraju crnogorski nacionalni, kulturni i verski identitet.

Đukanović: Odnosi Srbije i Crne Gore nedovoljno dinamični

5. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocenio da su odnosi Srbije i Crne Gore na uzlaznoj putanji, ali da nedovoljno dinamično napreduju.

Klinton o ključnim izazovima savremenog sveta

22. maj 2011. | broj komentara 0

Bivši predsednik SAD Bil Klinton izjavio danas da su ključni izazovi savremenog sveta nejednakost, nestabilnost i klimatske promene. U Bečićima kod Budve održana konferencija Balkanska inicijativa za jačanje društava jugoistočne Evrope.

Đukanović: Cilj DPS-a učvršćenje državnog identiteta

21. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio danas da je jedan od ključnih zadataka njegove partije u narednom periodu učvršćenje nacionalnog i duhovnog identiteta i prevazilaženje tradicionalnih podela u društvu.

Marović: Mitropolija da bude privržena Crnoj Gori

20. maj 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović ocenio da je očekivano da crkva pokaže potpunu privrženost državi u kojoj ostvaruje svoju misiju i ponovio cilj svoje partije o objedinjenju i samostalnosti pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Objavljen spisak građana koji su finansirali DPS

19. maj 2011. | broj komentara 0

Podgorički Dan objavio spisak građana koji su finansijski pomagali crnogorsku vladajuću Demokratsku partiju socijalista.

Mitropolija: Ideja DPS-a o jedinstvenoj crkvi politički štetna

18. maj 2011. | broj komentara 1

Mitropolija crnogorsko-primorska kritikovala programsko opredelenje vladajuće Demokratske partije socijalista za samostalnu, jedinstvenu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i takvo partijsko zalaganje nazvala politički štetnim i protivustavnim mešanjem u unutrašnje stvari crkve.

Đukanović: Crna Gora meta velikosrpskog državnog projekta

17. maj 2011. | broj komentara 0

Lider vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora i dalje meta velikosrpskog državnog projekta i da da državni organi treba jače da rade na duhovnom utemeljenju Crne Gore.

Bivši guverner CBCG-a: Mogu snositi posledice

20. april 2011. | broj komentara 0

Bivši guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović izjavio je da bi mogao snositi posledice zbog politike koju je vodio na čelu te institucije.

Budva: Ubijen biznismen Dragan Bećirović

10. april 2011. | broj komentara 0

Biznismen Dragan Bećirović ubijen noćas u Budvi, javljaju Vijesti.

Medojević: Policija CG pomagala Karadžiću i Mladiću

1. april 2011. | broj komentara 0

Lider opozicionog Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević saopštio je danas da je direktor crnogorske policije Veselin Veljović navodno priznao da se poznaje sa Darkom Šarićem, optuženim za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Đukanović: Nema ničeg tajnog u mom povlačenju

29. januar 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio da se iz vlasti nije povukao pod pristiscima, već zbog ubeđenja da su stvorene prilike za novu generaciju mlađih političara koja će zemlju voditi dalje ka evroatlantskim integracijama.

Galbrajt: Za SAD Đukanović je heroj

18. januar 2011. | broj komentara 0

Bivši izaslanik SAD za Balkan Robert Galbrajt izjavio da SAD na Mila Đukanovića gledaju kao na heroja koji je Crnoj Gori doneo nezavisnost i demokratske principe.

Konstituisana nova crnogorska vlada

30. decembar 2010. | broj komentara 0

U Podgorici je danas konstituisana nova crnogorska vlada premijera Igora Lukšića.

Lukšić: Ostaju prioriteti vlade Mila Đukanovića

28. decembar 2010. | broj komentara 0

Mandatar Igor Lukšić izjavio je danas u Skupštini Crne Gore da će njegova vlada "deliti prioritete" vlade dosadašnjeg premijera Mila Đukanovića koji je 21. decembra podneo ostavku.

Vujanović: Nema potrebe za novim izborima

28. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je danas da "nema nikakvog osnova" da u Crnoj Gori budu održani prevremeni parlamentarni izbori.

Lukšić i zvanično predložen za mandatara

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović predložio danas za mandatara dosadašnjeg potpredsednika Vlade i ministra finansija Igora Lukšića.

Đukanović podneo ostavku, Lukšić mandatar

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Premijer Crne Gore Milo Đukanović podneo je danas ostavku na tu funkciju. Prvi put postao premijer s 29 godina, drugu ostavku na tu funkciju podneo s 49. Ostavku podneo i vicepremijer Svetozar Marović. Igor Lukšić mandatar za sastav nove vlade, odlučio DPS.

Đukanović: Crna Gora opredeljena i spremna

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao da je Crna Gora opredeljena i bezrezervno spremna da preuzme sve obaveze iz članstva u Evropskoj uniji i da doprinese politici Unije.

Medojević: Đukanović se povlači pod pritiskom

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik opozicionog Pokreta za promene Nebojša Medojević rekao je danas u Skupstini Crne Gore da će se premijer Milo Đukanović uskoro povući "isključivo pod pritiskom međunarodne zajednice".

Đukanović nagovestio skoro povlačenje

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Crnogorski premijer Milo Đukanović nagovestio je danas mogućnost povlačenja sa premijerske dužnosti do kraja godine, ali je demantovao spekulacije da će ostavku na tu funkciju podneti na sutrašnjoj sednici vlade.

Cvetković: Odgovori Srbije na upitnik EK do februara

9. decembar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio danas da će Vlada odgovore na Upitnik Evropske komisije poslati do kraja januara. Komesar EU za proširenje Štefan File izjavio da se zamor od prijema novih zemalja u članstvo EU najbolje može otkloniti naporima tih zemalja.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.