emg home

RSS

Lukšić: Ostaju prioriteti vlade Mila Đukanovića

28. decembar 2010. | 12:38 13:41

Izvor: Beta

Grad: Podgorica

Mandatar Igor Lukšić izjavio je danas u Skupštini Crne Gore da će njegova vlada "deliti prioritete" vlade dosadašnjeg premijera Mila Đukanovića koji je 21. decembra podneo ostavku."I nova vlada kao i prethodna biće posvećena kontinuitetu ostvarivanja nacionalnih interesa, kao i stvaranju uslova za ekonomski prosperitet naše države", rekao je Lukšić u eskpozeu koji je podneo crnogorskom parlamentu, na početku rasprave o njegovom predlogu sastava i programa nove crnogorske vlade.

Lukšić je, međutim, rekao da je u Crnoj Gori "potrebna određena promena vrednosti". U tom kontekstu, on je upozorio da izvršna vlast, premijer i ministri neće rešavati sve probleme radnika, probleme poslodavaca i lokalnih samouprava.

Lukšić je u sastav svoje vlade predložio šest novih ministara, a izvršio je i neke organizacione promene u vladi.

Opozicione stranke Nova srpska demokratija i Socijalistička narodna partija su najavile da neće podržati vladu Igora Lukšića. 

On je na kraju izlaganja predstavio personalni sastav nove crnogorske vlade u kojoj će biti 15 ministara i dva potpredsednika.

Novi potpredsednik i ministar pravde je Duško Marković, do avgusta ove godine šef Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore.

Drugi potpredsednik je Vujica Lazović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Novi ministri u crnogorskoj vladi su Vladimir Kavarić za ekonomiju, Milorad Katnić za finansije, Tarzan Milošević za poljoprivredu, Predrag Sekulić za turizam i održivi razvoj i Sanja Vlahović za nauku i tehnologiju, što je novi resor.

Na dosadašnjim funkcijama ostaju ministri spoljnih poslova, odbrane, unutrašnjih poslova, zdravstva, prosvete, kulture, saobraćaja, socijalnog staranja i za ljudska prava Milan Roćen, Boro Vučinić, Ivan Brajović, Miodrag Radunović, Slavoljub Stijepović, Branislav Mićunović, Andrija Lompar, Suad Numanović i Ferhat Dinoša.

Ministar bez portfelja je, kao i do sada, Rafet Husović.

Rasprava u crnogorskom parlamentu o predlogu Igora Lukšića trajaće do sutra kada bi trebalo da se glasa o sastavu i programu nove Vlade Crne Gore. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Imenovanja, Politika

Lokacija: Crna Gora

Ličnosti: Igor Lukšić, Milo Đukanović

Institucije: Vlada Crne Gore

Kompanije: Politika


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi