emg home

RSS

Đukanović: Nema ničeg tajnog u mom povlačenju

29. januar 2011. | 12:51

Izvor: Beta

Grad: Podgorica

Bivši premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio da se iz vlasti nije povukao pod pristiscima, već zbog ubeđenja da su stvorene prilike za novu generaciju mlađih političara koja će zemlju voditi dalje ka evroatlantskim integracijama.

"Nema ničeg tajnog u mom povlačenju. Moje povlačenje je isključivo stvar moje odluke i moje volje", kazao je Đukanović u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je dodao da mu je drago da se oglašavanjem sa raznih međunarodnih adresa, od vašingtonske do briselske, to potvrđuje za svakog ko elementarno želi da pročita ono što je istina i što je činjenica, a ne da između redova traži neke skrivene poruke kojih nema.

Odbacujući nagađanja da njegovo povlačenje ima sličnu pozadinu kao povlačenje premijera Hrvatske Ive Sanadera, Đukanović je kazao da je s bivšim hrvatskim premijerom imao odličnu saradnju te da je Sanader tokom svog mandata veoma odgovorno vodio Hrvatsku putem ostvarenja njenih strateških interesa.

Đukanović je izjavio da je proces koji protiv njega vodi italijansko pravosuđe za šverc cigareta politička manipulacija i konstrukcija koja je svojevremeno lansirana iz Beograda. "Cilj te političke konstrukcije je bio da se osujeti politički projekat nezavisnosti Crne Gore tako što će se urušiti nosilac tog projekta Milo Đukaonović", kazao je on.

Đukanović tvrdi da je proces italijanskog pravosuđa protiv njega obesmišljen i najavio da će od Italije tražiti odštetu za političku i ličnu štetu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Politika

Lokacija: Crna Gora

Ličnosti: Ivo Sanader, Milo Đukanović

Kompanije: Politika


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>
PON
07UTO
08SRE
09ČET
10PET
11SUB
12NED
13

Povezani naslovi

  • Potvrđena i druga optužnica protiv Sanadera

    07. novembar 2011. 12:11 |

  • Valentić: Sporni kredit potpisao verovatno Granić

    04. novembar 2011. 13:11 |

  • Bankrotirala nikšićka Željezara

    03. novembar 2011. 15:11 |