emg home
RSS

Tema:   Ministarstvo pravde Srbije

Dačić: Policija nije želela da izazove veće probleme

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je policija mogla da reaguje i brutalnije u sukobu s protivnicima Parade ponosa, ali da su policajci reagovali samo kad su ih huligani napadali jer nisu želeli da izazovu veće probleme.

Štrajk zaposlenih u sudskoj administraciji

11. oktobar 2010. | broj komentara 1

Zaposleni u sudskoj administraciji nastavljaju danas štrajk u celoj Srbiji uz minimum procesa rada.

Advokat: Tužilaštvo da pokrene akciju otkrivanja ubica gardista (VIDEO)

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Pravni zastupnik porodica ubijenih gardista Predrag Savić traži od tužilaštva da pokrene opsežnu akciju otkrivanja ubica dva vojnika i od Ministarstva pravde da pokrene postupke za zabranu rada veštaka koji su uklanjali dokaze tokom istrage tog zločina.

Tadić pozvao zemlje regiona i EU na intenzivniju saradnju (VIDEO)

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio danas da Srbija 2010. ima pun institucionalni kapacitet da se izbori sa organizovanim kriminalom i pozvao zemlje regiona i Evropske unije na jaču saradnju u toj borbi.

Homen: Razmatra se oduzimanje ordena Ulemeku

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Komisija za odlikovanja razmatra predlog da bivšem komandantu Jedinice za specijalne operacije Miloradu Ulemeku i drugim osuđenima za najteža krivična dela budu oduzeti ordeni, izjavio državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

Dragana Boljević: Troškovi sudova povećani, efikasnost lošija

22. septembar 2010. | broj komentara 4

Društvo sudija Srbije traži od Ministarstva pravde i Visokog saveta sudstva da im dostavi podatke o troškovima novih mreža sudova jer su prema njihovim informacijama sudski postupci višestruko poskupeli posle reforme pravosuđa, pri čemu se ne rešavaju efikasnije.

Dačić i Malović: Nema bojazni da Ulemek može da pobegne (VIDEO)

17. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da u ovom trenutku nema bojazni da Milorad Ulemek Legija i ostali osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i za ostala ubistva mogu da organizuju bekstvo iz zatvora u koji su premešteni.

Sporazum ministarstava o saradnji u borbi protiv kriminala (VIDEO)

10. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstva unutrašnjih poslova, pravde i finansija Srbije sklopila su danas sporazum o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala.

Moguć i negativan izveštaj EK o pravosuđu

26. avgust 2010. | broj komentara 0

Ako vlasti što pre ne otklone ukazane nedostatke u reformi pravosuđa, izveštaj o napretku u tom delu će biti negativan, rečeno danas u Društvu sudija Srbije povodom najnovijeg pisma koje je zvaničnik EK Pjer Mirel uputio na adresu tog i Udruženja tužilaca Srbije.

Kalinić izručen Srbiji (VIDEO)

25. avgust 2010. | broj komentara 0

Sretko Kalinić, pripadnik Zemunskog klana, osuđen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, danas oko 2.00 priveden u Okružni zatvor u Beogradu, izjavila je portarolka Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Zorana Vučićević. Kalinić je u strogoj tajnosti prevezen

Homen: Istraga protiv Šarića obuhvatiće i političare

22. avgust 2010. | broj komentara 0

Istraga protiv Darka Šarića će obuhvatiti i neke biznismene i političare, izjavio državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen.

Advokati bez računa

19. avgust 2010. | broj komentara 1

Advokatske usluge upale u kategoriju stručnih, naučnih, inovacionih i tehničkih delatnosti, a ne u komercijalne kako je to do sada bilo

Uskoro Ugovor o izručenju s Crnom Gorom

10. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministarka pravde Snežana Malović očekuje da će u narednih mesec dana Srbija i Crna Gora potpisati Ugovor o izručenju optuženih, kao što je učinjeno i s Hrvatskom.

Srbija traži obaveštenje o azilu za Karića

3. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministartvo pravde Srbije traži od Rusije zvanično obaveštenje o tome da li je bivši vlasnik kompanije Mobtel Bogoljub Karić, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu poternicu, dobio azil u toj zemlji.

Blic: Bogoljub Karić dobio azil u Rusiji

26. jul 2010. | broj komentara 0

Biznismen Bogoljub Karić dobio politički azil u Rusiji, pa ne može biti izručen Srbiji po poternici Interpola raspisanoj zbog sudskog procesa u aferi Mobtel, saznaje Blic.

Homen: Izmene zakona u skladu s međunarodnim standardima

15. jul 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo pravde smatra da su izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koje su u skupštinskoj proceduri, u skladu s međunarodnim standardima, izjavio je državni sekretar ministarstva Slobodan Homen.

Od danas dostupni spiskovi osimnjičenih za ratne zločine

15. jul 2010. | broj komentara 0

Zainteresovani građani od danas Ministarstvu pravde Srbije mogu podneti zahtev za dobijanje informacije o svom statusu pred pravosudnim organima Hrvatske u vezi s krivičnim delima ratnih zločina.

Odbijen zahtev Srbije za izručenje Vilovskog

13. jul 2010. | broj komentara 0

Vrhovni sud Grčke odbio zahtev Srbije za izručenje Simeona Vilovskog, osumnjičenog u Srbiji za zluopotrebu službenog položaja, izjavio je njegov advokat Branislav Tapušković.

Simović zna političku pozadinu ubistva Đinđića

30. jun 2010. | broj komentara 0

Istraživanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića moglo bi da bude onemogućeno, jer nepoznate osobe iz BIA ili iz MUP-a Srbije rade na tome da Miloš Simović, nedavno uhapšeni pripadnik klana, ne progovori, rečeno je za „Politiku” u izvorima

Snežana Malović: Biće upućena molba za izručenje Kalinića

11. jun 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo pravde Srbije uputiće danas nadležnim organima Hrvatske molbu za izručenje Sretka Kalinića, izjavila ministarka pravde Snežana Malović.

Hrvatska: Za sada nije moguće izručenje Sretka Kalinića

9. jun 2010. | broj komentara 0

Jedan od osuđenih za ubistvo Zorana Đinđića, Sretko Kalinić, za sada ne može da bude izručen Srbiji budući da ima hrvatsko državljanstvo, a Ustav zabranjuje izručenje državljana Hrvatske drugim državama, izjavila je danas portparolka Ministarstva pravde Hrvatske

Problemi GLBT-organizacija u sudskoj praksi

29. maj 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Gej-strejt alijanse upoznali državnog sekretara u Ministarstvu pravde Slobodana Homena s problemima s kojima se pravna služba te organizacije suočava u sudskoj praksi u vezi s nasiljem i diskriminacijom na osnovu seksualne orijentacije, saopšteno iz Alijanse.

Homen: U narednih 15 dana platforma za pregovore o satelitu

29. maj 2010. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio da će u narednih 15 dana biti utvrđena platforma za pregovore sa izraelskom firmom Imageset o nadokandi štete za zakup satelita i da je neophodno da ti pregovori počnu što pre.

Udruženja: Novinari pod pritiscima lokalnih moćnika

26. maj 2010. | broj komentara 0

Vlast se sve bahatije ponaša prema medijima, a novinari su izloženi stalnim pritiscima, pretnjama, tužbama lokalnih moćnika i drastičnom sudskom kažnjavanju, ocenili danas u Beogradu predstavnici novinarskih udruženja.

Srbija i SAD počele pregovore o ugovoru o izručenju (VIDEO)

20. maj 2010. | broj komentara 0

Delegacije Vlade Srbije i SAD počele pregovore o izradi ugovora o izručenju počinilaca najtežih krivičnih dela, rekao danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Desetogodišnjica 5. oktobra

Džaba smo krečili

Broj 542

07. oktobar 2010.