emg home

RSS

Telenor Srbija otpušta 120 radnika

21. maj 2010. | 17:33

Izvor: Beta

Kompanija Telenor u Srbiji saopštila je danas da će otpustiti 120 radnika, odnosno oko 10 odsto ukupnog broja, u okviru reorganizacije kompanije zbog ekonomske krize.Smanjenje broja zaposlenih počelo je danas i trajaće do kraja juna, a u kompaniji će nakon završetka reorganizacije ostati 1.100 zaposlenih.

Generalni direktor Telenora u Srbiji Ćel-Morten Jonsen kazao je da je kompanija morala da razmotri celokupnu osnovu troškova kako bi mogla da nastavi ulaganje u Srbiji i zbog toga odlučila da reorganizuje kompaniju i da smanji broj zaposlenih.

"U Srbiji je ekonomska kriza dodatno otežana za Telenor i naše korisnike uvođenjem poreza na upotrebu mobilnog telefona od 10 odsto. Ukupni efekti su već doveli do umanjenja vrednosti Telenora u Srbiji za 220 miliona evra", naglasio je Jonsen.

U Telenoru su istakli da će prilikom smanjenja broja zaposlenih poštovati Zakon o radu i uslove predviđene Kolektivnim ugovorom.

Ta kompanija, koja posluje u okviru norveške Telenor grupe, u Srbiji je u prvom tromesečju ove godine poslovni profit od 44 miliona norveških kruna (oko 5,6 miliona evra), što je za 68 odsto manje nego u istom periodu 2009.

Prema finansijskom izveštaju norveške telekomunikacione grupe, prihodi Telenora u Srbiji od januara do marta bili su 15,8 odsto manji nego u istom periodu prošle godine i iznosili su 606 miliona norveških kruna (oko 77 miliona evra).

Broj korisnika Telenora u Srbiji, koji posluje u okviru novreške grupe, povećan je za 46.000 u prvom tromesečju ove godine, na 2.889.000, navodi se i dodaje da je udeo Telenora na srpskom tržištu mobilne telefonije zadržan je na 34 odsto.

Telenor u Srbiji posluje od 1. septembra 2006. godine, kada je za 1,5 milijardi evra preuzeo operatera Mobi 63.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Otpuštanja

Ličnosti: Ćel-Morten Jonsen

Kompanije: Telenor Srbija


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi