emg home
RSS

Mala preduzeća planiraju nastavak investicija

01. jun 2010. | 14:18

Izvor: Emg.rs

Uprkos problemima, više od polovine malih i srednjih preduzeća u Srbiji planira da u narednom periodu nastavi sa investicijama u razvoj svog poslovanja i otvaranje novih radnih mesta, istakao je danas član Izvršnog odbora iz ProCredit banke Dejan Janjatović.

On je na prvom edukativnom seminaru ProCredit banke za male preduzetnike u Beogradu kazao da se svako drugo preduzeće suočava sa padom tražnje za svojim proizvodima, a da svako treće ima problem oko naplate potaživanja.

Janjatović je na seminaru “Komunikacija i delegiranje – preduslovi uspešnog poslovanja” pozvao preduzetnike da na trenutne probleme ne gledaju kao na nepremostive prepreke, već kao na dodatni podstrek za unapređenje poslovanja i konkurentske prednosti.

“Svesni smo da je Srbiji potreban brži rast i veći izvoz. A deo odgovora leži upravo u poslovanju malih i srednjih preduzeća, spremnosti da se prilagode novim tržišnim okolnostima, da reorganizuju i inoviraju poslovanje”, rekao je Janjatović na seminaru.

Slobodan Samradžić, potpredsednik Privredne komore Srbije istakao je značaj uspešnog delegiranja za unapređenje poslovanja.

“Srbiji su potrebni menadžeri koji znaju da dobro rasporede posao kako bi se ostvarili bolji rezultati”, kazao je Samardžić.

Goran Džafić, zamenik direktora Republičke agencije za razvoj MSPP rekao je da se preduzeća u Srbiji slabo kotiraju po inovativnosti, ali da su uprkos teškim vremenima, a uz podsticaje, uspela da prežive.

On je napomenuo da u Srbiji danas posluje 345.000 malih i srednjih preduzeća, što je za 12 odsto više nego godinu dana pre.

ProCredit banka će organizovati seminare i u Subotici, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu kako bi se malim privrednicima ukazalo na znanje i veštine za unapređenje poslovanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mala i srednja preduzeća

Ličnosti: Slobodan Samadržić, Goran Džafić, Dejan Janjatović

Institucije: Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća

Kompanije: ProCredit banka


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi