emg home

RSS

Bajatović: Gas treba da poskupi

08. jun 2010. | 09:42

Izvor: B92

Gas treba da poskupi 15 odsto, ali odluku o tome donosi vlada Srbije, izjavio direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

"Gas treba da poskupi zbog jačanja evra i dolara u odnosu na dinar", rekao je Bajatović za B92.

"Ogroman problem je što je dolar na početku grejne sezone prošle godine bio 61 dinar, a sad je 88. Mi se ovde svi obaziremo na evro, a rast dolara u odnosu na evro je velik. Mi prodajemo za dinare i svaka mogućnost da se zadrži poskupljenje cene gasa je zbog rasta dolara i kursa praktično obesmišljena", kaže Bajatović.

Bajatović je rekao da gasa za potrošače u Srbiji ima dovoljno, ali da je pitanje da li taj gas može da se plati jer potrošači trenutno Srbijagasu duguju oko 20 milijardi dinara.

Iako Srbijagas trenutno beleži gubitak od 170 miliona, Bajatović veruje da će ta kompanija, posle restrukturiranja, do 2014. vredeti dve milijarde evra. Za gubitke, kaže, nije kriv menadžment kompanije.

"Preduzeće će biti podeljeno na kćerke-firme koje će biti nadležne za transport, trgovinu, skladištenje gasa i upravljanje sistemom. Tu će se ići na dokapitalizaciju, nećemo prodavati delatnosti nego ćemo tražiti strateške partnere, koje će u te delatnosti ulagati, kako bi povećali vrednost preduzeća", rekao je Bajatović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evro, Dolar, Kurs, Cene gasa

Ličnosti: Dušan Bajatović


Unesite tekst komentara:

08. jun 2010. 16:12:38

| Janko

0

A sta bi sa pojeftinjenjem gasa kada je dolar pao ????
Sve bi bilo lepo kada ta bagra ne bi sebi davala plate i po 500.000 dinara

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi