emg home

RSS

Tatonovi roditelji: Želimo da ubice našeg sina budu kažnjene

17. jun 2010. | 14:18

Izvor: Beta

Roditelji ubijenog francuskog navijača Brisa Tatona, Suzan i Alan Taton, zatražili su danas da ubice njihovog sina budu kažnjene i da im plate odštetu."Moj sin nije ubijen, nego masakriran. Bio je dobar sin i mladić pun života i ne mogu da zaboravim način na koji je umro", rekla je Suzan Taton u svedočenju pred Višim sudom u Beogradu na suđenju grupi od 14 optuženih za ubistvo Brisa Tatona.

Alan Taton rekao je da želi da ubice njegovog sina budu kažnjene jer su učinile neoprostivo delo i da ostaje pri odštetnom zahtevu.

Suzan Taton svedočila je da joj je po dolasku u bolnicu u Beograd trebalo nekoliko trenutaka da prepozna svog sina koji je bio naduven od povreda i sa modricama po celom telu i nije se pomerao.

"Nisam mogla da uspostavim kontakt sa njim. Insistirali smo da se vrati u Francusku, ali to zbog operacije mozga nije bilo moguće. Deset dana nije otvorio oči i nije se pomerao. Dan uoči smrti bili smo svesni da je kraj i do danas ne mogu da se pomirim sa tim da ga više nema", rekla je Tatonova majka.

Navijač francuskog fudbalskog kluba Tuluz Bris Taton (28) brutalno je prebijen 17. septembra 2009. godine u bašti kafea na Obilićevom vencu, u centru Beograda, bejzbol palicama, šipkama i bakljama uoči utakmice fudbalskih klubova Partizan i Tuluz.

Državljanin Francuske je od povreda umro posle 12 dana u beogradskom Urgentnom centru.

Suzan Taton rekla je da je prijatelje njenog sina koji su sa njim bili u Beogradu pitala šta se dogodilo i da li su mogli da mu pomognu, i oni su joj rekli da to nije bilo nemoguće jer se sve brzo dogodilo i oni su se razbežali.

"To je bio strašan događaj. Rekli su da je bilo 20 napadača. Nisu im bili poznati detalji, jer su napadači nosili kapuljače. Jedan Brisov prijatelj rekao je da je video jednog ćelavog sa čudnim izrazom lica", rekla je Suzan Taton.

Sudnica u Palati pravde bila je potpuno ispunjena, a suđenju su prisustvovali i ambasador Francuske u Srbiji Žan Fransoa Teral  i nekoliko novinara iz Francuske.

Suđenje će biti nastavljeno sutra u 10 sati i planirano je svedočenje Tatonovog druga Filipa Morija koji je bio sa njim u Beogradu, kao i još dva francuska navijača.

Članovi grupe od 14 optuženih su okrivljeni za krivično delo teško ubistvo.

Optuženi Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Pored njih, optuženi su i Stepa Petrović, Stefan Veličković, Milan Tarlać, Dragan Tomasović, Jovan Karbić, Bojan Matijević, Milan Vujović, Ivan Grković, Vladan Suvajac, Ljubomir Marković, Branimir Četnik i Dejan Stanković, koji će u sudnicu biti dovedeni iz pritvora.

Vladimir Bošković optužen je za pomaganje počiniocima posle izvršenog krivičnog dela i on će se jedini braniti sa slobode.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Suđenja

Ličnosti: Bris Taton


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Ljimaj i ostali se izjasnili da nisu krivi

    12. novembar 2011. 14:11 |

  • Sanader odbacio krivicu i po objedinjenoj optužnici

    10. novembar 2011. 11:11 |

  • Lekar Majkla Džeksona proglasen krivim za ubistvo iz nehata

    08. novembar 2011. 09:11 |