emg home

RSS

Održana skupština malih akcionara Fabrike vijaka Gradac

19. jun 2010. | 20:27

Izvor: Beta

Grad: Valjevo

Skupština malih akcionara Fabrike vijaka Gradac odlučila je danas da reorganizuje preduzeće što, kako je ranije najavljeno, podrazumeva otpuštanje 150 zaposlenih od ukupno 265, kao i da zaostale plate budu isplaćene za tri meseca.Odlučeno je i da posle isplate zaostalih zarada budu uplaćeni i porezi i doprinosi za zdravstveno i penziono osiguranje, rečeno je novinarima u fabrici.

Oko 100 radnika Fabrike vijaka Gradac štrajkuje više od dva meseca tražeći isplate zaostalih plata i uplatu doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje.

U fabrici su naveli i da je Osnovni sud u Valjevu doneo privremenu meru kojom je odblokirana upravna zgrada u kojoj šest radnika više od mesec dana štrajkuje glađu, kao i da je Ministarstvo za rad i socijalnu politiku naložilo deblokadu fabričke kapije.

Sednici Skupštine malih akcionara prethodili su incidenti jer štrajkači nisu dozvoljavali nikome ulazak u fabriku, pa ni Dejanu Papiću, pravnom zastupniku većinskog vlasnika Dušana Sekulića.

Intervenisali su policija i Hitna pomoć, pa su članovi skupštine malih akcionara sa fabričke kapije Gradca otišli u prigradsko naselje Iverak da bi sednicu održali u istoimenoj firmi, čiji je vlasnik Dragica Raković nekada bila zaposlena kao ekonomista u Gradcu.

I tu je bilo sporenja i gušanja dve grupe radnika, ali je sednica skupštine ipak održana.

Nije jasno da li je štrajk u Gradcu okončan ili ne, jer sindikalci fabrike vijaka ne priznaju današnju skupštinu pošto je, kako tvrde, zakazana preko interneta.

Po njihovom mišljenju, Sekulić ima 75 odsto akcija, država 11 odsto, a ostalo mali akcionari, ali se predstavnici države, kako tvrde, danas nisu pojavili u Valjevu.

Sekulić je FV Gradac za 81 milion dinara kupio na aukciji u februaru 2006 godine. Njegove predloge za previzilaženje situacije štrajkači Gradca nisu prihvatali ni posle posredovanja saradnika ministra za rad Rasima Ljajića.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi, Otpuštanja

Kompanije: Gradac


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi