emg home

RSS

Sarkozi: Mišljenje MSP-a treba da utiče na nova priznanja

30. jul 2010. | 08:55

Izvor: Beta

Grad: Priština

Predsednik Francuske Nikola Sarkozi ocenio da je mišljenje Međunarodnog suda pravde razrešilo nejasnoće o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova i naglasio da će to uticati na nova priznanja.

U poruci predsedniku Kosova Fatmiru Sejdiuu, Sarkozi je čestitao na pozitivnom mišljenju MSP-a o nezavisnosti Kosova i pozvao kosovske institucije da budu deo razgovora o tehničkim pitanjima s Beogradom, saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova. "Radujem se toj odluci, koja doprinosi stabilnosti u regionu i čini snažnijim vaše angažovanje, koje traje već više od dve godine, a odnosi se na konsolidaciju vaše nove države. Ubeđen sam u to da će ta odluka ubediti zemlje koje su se dvoumile da priznaju Kosovo", navodi se u poruci.

Sarkozi je naveo da će Francuska, sa svojim partnerima, u narednim danima preduzeti nove mere oslanjajući se na argumente MSP-a.

Pozivajući institicije Kosova da rade na poboljšanju položaja srpske zajednice na Kosovu, Sarkozi je pozvao Kosovo da bude deo procesa dijaloga koji ima taj cilj. "Kosovo treba da iskoristi priliku i s poverenjem pristupi tom pitanju kako bi bio dat doprinos prevazilaženju mnogih konkretnih teškoća, koje i dalje dovode do suprotavljanja vaše zemlje i Srbije", dodao je Sarkozi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Nikola Sarkozi, Fatmir Sejdiu

Institucije: Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Srbi veruju da Beograd nije pristao na uklanjanje barikada

    04. novembar 2011. 17:11 |

  • Stefanović: Priština nameće nova jednostrana rešenja

    04. novembar 2011. 16:11 |

  • SNV traži poništavanje dogovora Beograda i Prištine

    04. novembar 2011. 16:11 |