emg home

RSS

DIN se žalio na presudu o nezakonitosti otkaza Kostiću

09. avgust 2010. | 14:49

Izvor: Beta

Grad: Niš

Duvanska industrija Niš (DIN), deo kompanije Philip Morris International, uložila je žalbu na sudsku odluku da je nezakonit otkaz bivšem direktoru DIN-a i bivšem gradonačelniku Niša Smiljku Kostiću, rečeno je danas u toj firmi."Blagovremeno smo podneli žalbu na tu presudu Osnovnog suda u Nišu, ali je politika kompanije da ne komentariše sudske postupke koji su u toku", rečeno je u DIN-u.

Veće za radne sporove Osnovnog suda u Nišu donelo je presudu kojom se nezakonitim proglašava rešenje DIN-a kojim je Smiljko Kostić dobio otkaz u oktobru 2008. godine.

Presuda je doneta po tužbi Kostića, a Osnovni sud u Nišu obavezao je DIN da Kostića vrati na rad na poslovima koji odgovaraju njegovoj stručnoj spremi, ali i da mu prizna sva prava iz prethodnog perioda u kojem nije radio.

Presuda je doneta u ponovljenom postupku, a u prvom, tadašnji Opštinski sud odbio je tužbu Smiljka Kostića i presudio u korist niške fabrike duvana.

Veće Okružnog suda je ukinulo presudu Opštinskog suda i naložilo novo suđenje.

Sud je utvrdio da se Kostić u avgustu 2008. godine, posle isteka mandata gradonačelnika, uredno i u zakonom predviđenom roku dopisom javio DIN-u i umesto da bude vraćen u fabriku, Kostić je dobio rešenje o otkazu jer se navodno nije javio na posao u roku od 15 dana.

Kostić je u DIN-u radio od 1. decembra 1971, a u periodu od 1984. do 1998. godine bio je generalni direktor fabrike.

Na septembarskim izborima 2004. godine izabran je za gradonačelnika Niša. Na tu dužnost stupio je 3. oktobra 2004, a mandat mu je istekao 1. avgusta 2008. godine.

Kostić tvrdi da DIN Filip Moris "po svaku cenu želi da ga eliminiše iz fabrike, pa i na nezakonit način".

"Spreman sam da se vratim u DIN uprkos svemu. Nemam drugog izbora a Duvanska industrija Nis je bila ceo moj život. Toliko sam dao za tu industriju", rekao je Kostić. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Duvanska industrija, Otpuštanja

Ličnosti: Smiljko Kostić

Kompanije: Philip Morris, Duvanska industrija Niš


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi