emg home

RSS

Uhapšen bankarski službenik iz Zrenjanina

19. avgust 2010. | 17:08

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Pripadnici novosadske i zrenjaninske policije uhapsili su Miloša D. (44) iz Zrenjanina, zbog sumnje da zloupotrebio službeni položaj, falsifikovao službene isprave i prevario klijente Opportunity banke za oko 188.000 evra, saopštila je policija.Kako se navodi u saopštenju, Miloš D. je od 2007. do 2010. godine, kao kreditni savetnik u zrenjaninskoj kancelariji Opportunity banke, sačinjavao lažnu kreditnu dokumentaciju za 19 vlasnika individualnih poljoprivrednih gazdinstava i bez njihovog znanja podigao kredit u iznosu od oko 100.000 evra.

Pored toga, oštećena je najmanje još 21 osoba za oko 88.000 evra, koje je Miloš D. dovodio u zabludu o visini odobrenog kredita i na njihovu štetu prisvojio veći deo novca koji su dobili kreditom.

Pomagači u tom poslu bili su mu Nikola S. (36), Željko M. (34), Jovana F. (30) i Dragan S. (51) iz Melenaca, protiv kojih je policija podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku.

Nikola S, Željko M. i Dragan S. su pronalazili vlasnike poljoprivrednih gazdinstava, tako što su prevarom dolazili do njihovih ličnih dokumenata, a Miloš D. im je za uzvrat omogućavao podizanje kredita na ime drugih osoba.

Jovana F. je u svojstvu blagajnice u NLB banci otvarala lažne račune na ime prevarenih osoba i pomagala Milošu D. da podiže novac uz lažna dokumenta, navodi se u saopštenju.

Milošu D. je određeno policijsko zadržavanje, nakon čega će biti priveden dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Zrenjaninu.

Policija u saopštenju dodaje da nastavlja rad na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa ovim krivičnim delom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke, Policija


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi