emg home

RSS

Napadačima na Pančića po tri meseca zatvora (VIDEO)

21. septembar 2010. | 14:57 17:10

Izvor: Beta

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas na po tri meseca zatvora Miloša Mladenovića i Danila Žužu zbog napada na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića, izjavila je portparolka tog suda Ivana Ramić.Mladenović i Žuža su osuđeni za kvivično delo nasilničko ponašanje i njima je ukinut pritvor i zamenjen za meru zabrane napuštanja boravka, a izrečena im je i mera zabrane prilaska oštećenom Pančiću na udaljenost bližu od 100 metara, rekla je Ivana Ramić.

Mladenović i Žuža su 24. jula oko 23 sata u Zemunu u autobusu javnog prevoza na liniji 83, po prethodnom dogovoru napali Pančića i udarali ga šipkom i rukama. 

   

Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu


Tužilaštvo će uložiti žalbu na presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora zbog napada na novinara nedeljnika Vreme Teofila Pančića, rečeno je u Republičkom tužilaštvu.

     


"Tužilastvo će sigurno uložiti žalbu jer nije zadovoljno visinom kazne koja je izrečena napadačima na Pančića. Tužilaštvo smatra da ovako izrečena kazna nije primerena težini krivičnog dela jer je napadnut novinar i ne odražava, po našem stavu, duh zakona", rekao je portparol tog tužilaštva Tomo Zorić.

On je kazao da će Tužilaštvo nakon dobijanja pisanog otpravka presude moći da saopšti više detalja i napraviti analizu o tome koji su razlozi suda da donese takvu odluku.

Zorić je istakao da je u pitanju veoma ozbiljno krivično delo nasilničko ponašanje za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina i ocenio da se sa kaznama poput ovih koje su izrečene napadačima na Pančića ne može ostvariti cilj ni generalne ni specijalne prevencije.

On je podsetio da su osumnjičeni bili u bekstvu do hapšenja a nakon današnje presude pušteni na slobodu i da će Tužilaštvo uz žalbu na presudu Apelacionom sudu podneti i žalbu na rešenje o ukidanju pritvora zbog opasnosti o bekstva.

   

Pančić: Ne razumem poruku presude


Novinar nedeljnika Vreme Teofil Pančić izjavio je danas da ne shvata poruku presude kojom su Miloš Mladenović i Danilo Žuža osuđeni na po tri meseca zatvora za napad na njega, što je duplo blaža kazna od najblaže zaprećene kazne.

"Nisam dovoljno pametan da shvatim šta je poruka takve presude za ovo društvo. Ja nemam ništa od toga i sa tim više. Mislim da je to problem društva i u koje zakone i vrednosti ono veruje i šta hoće da poruči time i šta na ovaj način poručuju sudovi. To je zaista jedan društveni problem koji više nema veze ni sa mnom lično ni sa bilo kim", rekao je Pančić.

Pančić je naveo da je presuda duplo manja od minimalno zaprećene kazne za to krivično delo.

"Ako dobro razumem, sud konstatuje da je krivično delo izvršeno, jer da nije, oni bi bili oslobođeni, ali uprkos tome odmerava kaznu koja je duplo kraća od tih šest meseci, pošto je zaprećeno od šest meseci do pet godina", rekao je Pančić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Suđenja, Nasilje

Ličnosti: Ivana Ramić, Tomo Zorić, Teofil Pančić

Institucije: Prvi osnovni sud u Beogradu


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi