emg home

RSS

Povećano zagađenje vazduha u Pančevu

12. oktobar 2010. | 11:11 19:12

Izvor: Emg.rs

Grad: Pančevo

U Pančevu je noćas utvrđeno višečasovno povećanje koncetracije zagađujućih materija u vazduhu, saopštila je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine.

Povećanje koncentracija zabeležile su automatske merne stanice grada Pančeva na svim mernim mestima, kao i aparati Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Povećanju koncentracije zagađujućih materija u vazduhu doprineli su, kako je navedeno, početak remonta u Rafineriji nafte, manipulativne aktivnosti u preduzećima Južne industrijske zone, početak grejne sezone i izrazito nepovoljni meteorološki uslovi bez vetra i sa velikim oscijacijama temperature.

Zbog prekoračenja graničnih vrednosti emisije zagađujućih materija u vazduhu iznad propisanih, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine podnela je prijave za privredne prestupe protiv svih preduzeća i odgovornih lica u Južnoj industrijskoj zoni.

Zopg nepovoljnih meteoroloških uslova u zimskom periodu, inspekcija će pojačati nadzor tokom remonta u Rafineriji, ali i u svim preduzećima u Južnoj industrijskoj zoni, navedeno je u saopštenju.

   

Rafinerija obustavila utovar benzina

Rafinerija nafte Pančevo obustavila je danas utovar benzina na autopunilištu pošto je pre podne zabeležen rast koncentracije benzena na 47,5 mikrograma po metru kubnom vazduha, izjavila inspektorka za zaštitu životne sredine Jelena Stanković.

Iz istog razloga smanjen je i protok pare prema postrojenjima koja su juče zaustavljena radi remonta, dodala je ona. "Izvor jučerašnjeg i noćašnjeg zagađenja vazduha ne može se konkretno definisati, ali je na njega mogao da utiče i započeti remont, uz ostale okolnosti", navela je ona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekologija, Zagađenje

Ličnosti: Jelena Stanković

Institucije: Republička inspekcija za zaštitu životne sredine

Kompanije: Rafinerija nafte Pančevo


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Završena gradnja novog skladišta nuklearnog otpada

    31. oktobar 2011. 14:10 |

  • Prva fabrika za aparate koji uništavaju medicinske igle

    28. oktobar 2011. 16:10 |