emg home

RSS

Teleton za pomoć Kraljevu

25. novembar 2010. | 09:42

Izvor: Beta

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić, gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i zamenik direktora Narodne kancelarije Dejan Marinković potpisali sporazum o saradnji na humanitarnom projektu Stavi Kraljevo pod krov.

"Teleton je deo opšteg napora da se pomogne porodicama koje su u zemljotresu izgubile domove", rekao je Tijanić i dodao kako se nada da se neće ponoviti iskustva iz prošlosti i da unesrećeni neće biti zaboravljeni.

Dejan Marinković je apelovao na građane, društveno odgovorne kompanije i institucije da pomognu koliko mogu. "Dosta je pomoći stiglo, ali i dalje moramo da pozivamo sve pojedince da se uključe. Teleton je najjednostavnija prilika za to", rekao je Marinković.

Ljubiša Simović je u ime Kraljeva zahvalio RTS-u i Narodnoj kancelariji, istakavši da su iskustva koja su imali drugi pokazala da se može otići u zaborav i da ljudi mogu ostati prepušten sam sebi. "Siguran sam da ovog puta neće biti tako i da će RTS onako kako je obećao držati pažnju javnosti do potpune sanacije", kazao je Simović.

U nedelju, 28 novembra, od 21.00 do 23.00 u okviru akcije Teleton svi građani Srbije moći će da, telefonskim pozivima i SMS-om, pomognu Kraljevčanima da obnove kuće oštećene u zemljotresu. Te večeri će RTS i Narodna kancelarija pozvati sve građane, kompanije i udruženja da u akciji Stavi Kraljevo pod krov obnove srušene i oštećene građevine u Kraljevu. Svaki telefonski poziv i SMS biće donacija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zemljotres

Ličnosti: Aleksandar Tijanić, Ljubiša Simović, Dejan Marinković

Institucije: Narodna kancelarija

Kompanije: RTS

Događaji: Stavi Kraljevo pod krov


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Novi zemljotres u Turskoj, sedam poginulih

    10. novembar 2011. 09:11 |

  • Japan daje 11,5 milijardi dolara za oštećenu centralu

    04. novembar 2011. 16:11 |

  • Novi bilans: U zemljotresu u Turskoj 596 mrtvih

    30. oktobar 2011. 14:10 |