emg home
RSS

Cilj Agrobanke tržišni udeo od pet odsto

22. decembar 2010. | 14:33

Izvor: Emg.rs

Glavni cilj Agrobanke je da do kraja 2012. dostigne tržišno učešće od pet odsto, rečeno je na konferenciji za štampu te banke. Udeo Agrobanke u aktivi na bankarskom tržištu na kraju septembra ove godine bio je 2,8 odsto.

U Agrobanci je tražnja za poljoprivrednim kreditima u poslednjih nekoliko meseci nepromenjena i do proleća ne očekuju veću potražnju jer paori do tada nemaju većih radova, rekao je Slavoljub Korićanac, zamenik predsednika Izvršnog odbora banke.

„Broj nenaplativih potraživanja je na nivou bankarskog sektora. Kreditni portfolio banke iznosi 450 miliona evra“, izjavio je Korićanac.

U novembru je povećanja štednja za 50 miliona evra, a ukupni devizni depoziti, kako je rekao, veći su od 330 miliona evra.

Dušan Antonić, predsednik Izvršnog odbora Agrobanke, izjavio je da će sledeće godine osnovati banku u Banjaluci i otvoriti filijale u Bijeljini i Sarajevu.

Agrobanka je od početka korišćernja Dina kartice u inostranstvu izabrana za partnera banku Discover Financial Services i Diners Club International za sprovođenje projekta u Srbiji, rekao je Antonić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Banke, Poslovni rezultati

Ličnosti: Dušan Antonić, Slavoljub Korićanac

Kompanije: Agrobanka, Diners Club International, Discover Financial Services


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi