emg home
RSS

Beograd ima najmanje tržnih centara u regionu

13. januar 2011. | 11:42

Izvor: Emg.rs

Beograd ima najmanje tržnih centara u poređenju sa ostalim glavnim gradovima zemalja regiona, dok je Zagreb lider. U glavnom gradu Srbije na svakih 1.000 stanovnika dođe 82 kvadrata tržnih centara, dok hiljadi Zagrepčana pripada 477 kvadrata, prema podacima agencije za konsalting u nekretninama King Sturge.

Dejan Racić, direktor Delta Real Estatea, izjavio je za novi broj magazina Ekonom:еаst da Beograd u naredne dve do tri godine neće dobiti nijedan veći tržni centar. „Da bi došli maloprodajni lanci i potrošači dobili nova mesta za kupovinu plate bi morale biti stabilnije“, rekao je on.

Delta Real Estate planira da krajem ove godine ili početkom naredne počne gradnju šoping-mola u Ulici despota Stefana.

Ukupna površina modernih tržnih centara u glavnom gradu Srbije, prema podacima King Sturgea, je 144.650 kvadrata. U tu kvadraturu su pored Delta Citya i Ušća uključeni manji tržni centri kao što su Zira, Immocentar, Mercator, Point Centar i renovirane Robne kuće Beograd.

Nevena Kostić iz King Sturgea je kazala da Beogradu nedostaje moderni tržni centri u starom delu grada. „Postoji mesta za nove tržne centre, ali uspeh leži u dobrom izboru zakupaca, pravilnom pozicioniranju brendova po lokalima i dobrom marketingu“, kazala je ona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Trgovina

Ličnosti: Dejan Racić, Nevena Kostić

Kompanije: King Sturge, Delta Real Estate


Unesite tekst komentara:

<<

15. avgust - 21. avgust 2011.

>>