emg home

RSS

Milosavljević: Potvrda da je u Srbiji unapređen ambijent za trgovinu

13. januar 2011. | 15:32

Izvor: Emg.rs

Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević ocenio je danas da je napredak Srbije na listi ekonomskih sloboda na 101. mesto, koju je sačinila američka fondacija Heritage, najbolja potvrda da je u Srbiji unapređen ambijent za trgovinu."Sektor trgovine je apsolutno unapređen kroz novi Zakon o trgovini, koji je praktično svakom pravnom licu direktno, ili indirektno dao status trgovca i omogućio i liberalizovao u potpunosti osnivanje trgovinskih preduzeća i preduzetničkih radnji i početak bavljenja poslom", objasnio je on.

Ministar je ukazao da postoji apsolutna sloboda ulaska na tržište u sektoru trgovine, trgovinski lanci šire svoju mrežu maloprodajnih i veleprodajnih objekata po čitavoj Srbiji i pri tom je uspostavljena visokokvalitetna saradnja s lokalnim samoupravama.

Tako su omogućavanjem građanima kvalitetnijeg snabdevanja i veće ponude i većeg izbora doprineli poboljšanju na listi sloboda u oblasti trgovine, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine.

Ambijent za bavljenje trgovinom je liberalizovan i kroz potpunu primenu CEFTA sporazuma o slobodnoj trgovini i potpisivanjem Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kazahstanom prošle godine, uz već postojeće sporazume sa Rusijom, Belorusijom i Turskom, Srbija je postala potpuno otvoreno tržište za bavljenje tim poslom, kazao je ministar.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Janković: Odlučeno o prodaji Merkatora Agrokoru

    02. novembar 2011. 14:11 |

  • Merkatoru odobreno preuzimanje Familija marketa

    01. novembar 2011. 12:11 |

  • Pad prometa robe u trgovini na malo u septembru

    31. oktobar 2011. 15:10 |