emg home
RSS

Bajec: Uprava Kliničkog centra nije odgovorna za obnovu

12. april 2011. | 12:03

Izvor: Beta

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Đorđe Bajec izjavio je danas da je zgrada poliklinike KCS-a bezbedna za osoblje i pacijente i da ta ustanova nije bila obaveštena o detaljima koji se odnose na stanje objekta i planove rekonstrukcije."Uprava KCS-a samo je konsultovana o organizaciji rada i radnog prostora koji će biti na raspolaganju", rekao je Bajec i dodao da u toj ustanovi nisu znali ni detalje o načinu finansiranja projekta.

Bajec je na konferenciji za novinare izjavio da je zgrada poliklinike KCS-a stabilna, ali da bi bezbednost i statika bili ugroženi u slučaju da se izgradi još jedna kula na već postojećem zdanju.

"Pacijenti ne treba da se plaše za sigurnost zgrade u kojoj se nalazi poliklinika. Zgrada je sad sigurna, ali kada bi se završilo ono što je bilo planirano, bila bi potrebna ojačanja", rekao je Bajec.

Prema njegovim rečima, planovi koji bi ugrozili statiku i bezbednost zgrade su promenjeni, a ministar zdravlja Zoran Stanković uskoro bi javnosti trebalo da saopšti rešenja za obnovu zgrade poliklinike KCS-a.

On je kazao da je za sve detalje i odluke koje se odnose na projekat obnove nadležna Jedinica za implementaciju Ministarstva zdravlja i da ta služba treba da snosi eventualnu odgovornost.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Zdravstvo

Ličnosti: Đorđe Bajec

Institucije: Klinički centar Srbije


Unesite tekst komentara:

12. april 2011. 18:11:50

| wukiw

1

Dokle god doktori budu upravljali bolnicama umesto da lece ljude nema nama boljitka u zdravstvu. Na medicinskom fakultetu nema predmeta koji izucavaju menadzemt i zato doktori nisu osposobljeni za vodjenje slozenih sistema kao sto je bolnica ili klinicki centar. Godinama unazada pravimo od dobrih doktora lose direktore.

<<

25. april - 01. maj 2011.

>>

Povezani naslovi