emg home

RSS

Miloš Bugarin ponovo izabran za predsednika PKS

21. jun 2011. | 13:08 14:05

Izvor: Beta

Skupština Privredne komore Srbije (PKS) ponovo je danas izabrala dosadašnjeg predsednika PKS Miloša Bugarina na tu funkciju.

Bugarin je bio jedini kanididat za predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu, a izabran je jednoglasno na sednici kojoj je prisustvovalo 108 članova Skupštine PKS.

Za novog predsednika Skupštine PKS izabran je Marko Ćulibrk, direktor "Ateksa".

Obrazlažući program rada u narednom manadatu, Bugarin je danas na sednici Upravnog odbora PKS rekao da je njegov prioritet "unapređenje privrednog ambijenta" i da ga očekuje težak period u kojem će se "privrednici suočavati sa brojnim izazovima", a Komora "dati maksimalan doprinos" da olakša uslove poslovanja.

Bugarin je najavio strateško partnerstvo PKS i Grada Beograda koje će uključivati preuzimanje vlasništva u Beogradskom sajmu. 

Kako je ocenio, njegov dosadašnji mandat obeležen je ekonomskom krizom i nastojanjem Komore da se ublaže njene posledice na privredu.

Generalni sekretar PKS-a Goran Jeftić obavestio je ranije danas članove Upravnog obora da se Slobodan Milosavljević i Čedomir Vukić, koji su bili kandidovani za predsednika PKS-a, nisu odazvali pozivu da danas predstave svoje programe pa se smatra da su odustali od kandidature.

Bugarin je rekao da se ne oseća prijatno što je jedini kandidat za prvog čoveka PKS-a i da su neistine da je Vukić odustao od kanididature pod pritiskom iz Komore.

Bivši ministar trgovine i usluga Srbije i predsednik PKS-a Slobodan Milosavljević saopštio je juče da nije prihvatio kandidaturu za novog predsednika PKS.

Savetnik u PKS-u Čedomir Vukić je saopštio da odustaje od kanididature za predsednika PKS-a zbog pritisaka i opstrukcija u Komori po nalogu Bugarina. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>