emg home
RSS

Štrajk prosvetara 1. septembra?

23. jun 2011. | 12:25

Izvor: Emg.rs

Sindikat obrazovanja Srbije pozvaće svoje članove da 1. septembra ponovo stupe u štrajk ako Vlada Srbije u naredna dva meseca ne ispuni zahteve iz Protokola koji je s prosvetarima potpisala posle štrajka u februaru, najavio danas Branislav Pavlović, predsednik SOS-a.

On je podsetio da potpisani Protokol predviđa da ako su prihodi budžeta veći dva odsto od planiranih Vlada izdvoji dodatnih 2,2 milijardi dinara za povećanje plata zaposlenih u prosveti. On je rekao da bi zaposleni u prosveti prihvatili i nekoliko mesečnih jednokratnih pomoći baš kao što su to dobili policajci posle svog štrajka.

„Vlada samo potpisuje protokole, a ne ispunjava ih. Dokle će oni da lažu ovaj narod?“, rekao je Pavlović i dodao da će 140.000 zaposlenih u prosveti i članovi njihovih porodica sigurno pokazati nezadovoljstvo na narednim izborima.

Sindikalci navode da se Vlada obavezala i da do kraja juna isplati preostale jubilarne nagrade za 2009. i 2010, 800 miliona dinara. Zbog sukoba nadležnosti republike i Vojvodine, vojvođanskim prosvetarima koji odlaze u penziju nisu isplaćene otpremnine, zbog čega je jedan deo njih već tužio matične škole.

Ako sud presudi u njihovu korist, računi škola biće blokirani, što je još jedan razlog da školska godina ne počne na vreme u Vojvodini, upozori o je generalni sekretar Sindikata radnika u prosveti Srbije Hadži-Zdravko Kovač.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Štrajkovi, Prosveta

Ličnosti: Branislav Pavlović, Hadži-Zdravko Kovač

Institucije: Sindikat obrazovanja Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi