emg home

RSS

U Ohridu pretučeno troje turista iz Srbije zbog utakmice

20. jul 2011. | 16:33

Izvor: Beta

Grad: Skoplje

Rano jutros u Ohridu pretučeno je troje državljana Srbije, a prema informacijama makedonske policije razlog za napad na turiste iz Srbije je jučerašnji meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona, između Škendije iz Tetova i Partizana iz Beograda.

Policija je saopštila da su šestorica Albanaca, žitelji Struge, jutros oko 4  sata u blizini ohridske diskoteke "Park" napali i pretukli četiri gosta koji su izašli iz tog noćnog kluba. Troje napadnutih su državljani Srbije, a četvrti je žitelj Skoplja.

Prema saopštenju makedonskog MUP-a, njima su nanete telesne povrede.

Policija je privela napadače koji su izjavili da je razlog napada bio poraz tetovske Škendije od beogradskog Partizana u sinoćnom meču u Skoplju.

Četvorica napadača su iz Struge, grada 20 kilometara od Ohrida, a dvojica su Albanci koji rade u inostranstvu - jedan u Švajcarskoj, drugi u SAD.

"Jedini incident koji se može povezati sa sinoćnom utakmicom je onaj u Ohridu, kada su napadnuti srpski turisti. Na stadionu nije bilo problema, osim što je nekolicina navijača u pauzi između dva poluvremena zapalila baklje. Ukoliko utvrdimo njihov identitet, biće pokrenut postupak protiv njih", rekao je portparol MUP Makedonije Ivo Kotevski.

Duel Škendije i Partizana u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona proglašen je visokorizičnim i Evropska fudbalska federacija (UEFA) zabranila je organizovani dolazak navijača.

Partizan je sinoć u Skoplju pobedio sa 1:0, a nedelju dana ranije u Beogradu sa 5:0. Crno-beli su se tako plasirali u narednu rundu, gde će se sastati sa belgijskim prvakom Genkom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sport, Nasilje

Lokacija: Makedonija

Institucije: Makedonija


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi