emg home

RSS

Sutra sastanak putara i predstavnika Vlade Srbije

25. jul 2011. | 15:45

Izvor: Beta

Predstavnici Vlade Srbije i putara razgovaraće sutra o rešavanju problema preduzeća iz Nibens grupe, ali to neće odložiti blokadu radova na Koridoru 10, kazala je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Kako je kazala Vukanovićeva, putari očekuju da će ih primiti srpski premijer Mirko Cvetković .

Radnici putarskih preduzeća iz Nibens grupe najavili su da će sutra blokirati radove na gradnji severnog kraka Koridora 10 zahtevajući rešenje problema tih firmi, čiji su računi u blokadi.

Protest će biti održan na delu autoputa na Koridoru 10 kroz Vojvodinu, na deonici od mađarske granice do Novog Sada između 81. i 96. kilometra.

Radnici preduzeća za puteve "Nibens grupe" - "Vranje", "Nis", "Kragujevac", "Beograd" i "Bačkaput" traže od Agencije za privatizaciju da ispita sporne privatizacije kao i da se odblokiraju računi njihovih firmi, isplate zaostale zarade i da im se omogući da rade.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupacije uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili kruševačku fabriku maziva FAM za 32 miliona evra.

Najveći poverioci Nibens grupe su banke kojima ta grupacija duguje oko 110 miliona evra. Banke su u dogovoru sa Vladom Srbije i Agencijom za privatizaciju preuzele obavezu da postave novi menadžment u putarske firme.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

25. jul 2011. 19:02:06

| mico

0

Sutra ce da blokiraju Koridor jedno dva tri sata pa ce da se razidju i onda ce da nastave sa protestima za 15 dana.

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi