emg home
RSS

Dačić: Policija ne zabranjuje već samo radi svoj posao

04. avgust 2011. | 13:45

Izvor: Beta

Ministar policije Ivica Dačić rekao je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije zabranilo malinarima da blokiraju magistralni put i da je odluku o tome donela Vlada Srbije.

Dačić je rekao novinarima u Palati Srbija da zato poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom maline, ne bi trebalo da iskaljuju bes na policiji.

"Pozivam sve građane da se ne sukobljavaju sa policijom. Vlada je odlučila da policija treba da spreči blokadu magistralnih i auto--puteva. Policija nije zadužena da rešava tu vrstu problema", rekao je Dačić.

Proizvođači maline su u utorak, nezadovoljni otkupnom cenom svog proizvoda između 80 i 90 dinara, krenuli iz Arilja ka Beogradu u protestnoj koloni.

Pripadnici Policijske uprave Užice preprečili su im put i zabranili prolaz kamionima i traktorima, što je prouzrokovalo sukob malinara i policije.

Prema Dačićevim rečima, sukob poljoprivrednika i policije je "besmislen" zato što, kako je naveo, i policajci imaju slične probleme kao i poljoprivrednici.

"Apsolutno je pogrešno da se bes bilo koga usmerava prema policiji. I ti policajci su nezadovoljni svojim platama, a šta će biti kada policija krene da blokira i štrajkuje? Ko će onda njih da zaustavi?", upitao je Dačić i istakao da bi problem otkupne cene maline trebalo da se rešava isključivo političkim sredstvima i bez primene sile.

Malinari su i juče nastavili protest kod Arilja, gde se više od hiljadu proizvođača tog voća iz Zapadne Srbije pridružilo zahtevu da ima država da subvencije od 20 dinara po kilogramu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Malinari, Protest malinara, Cena maline

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi