emg home

RSS

Dačić: Presečen kanal šverca cigareta s Kosova

04. avgust 2011. | 15:04

Izvor: Beta

Granična policija Srbije presekla je juče na granici Srbije i Hrvatske, kod mesta Vajska, jedan od kanala šverca cigareta sa akciznim markicama koje su izdale prištinske vlasti, rekao je danas ministar policije Ivica Dačić.

"Reč je o švercu cigareta iz Srbije u Hrvatsku, kod mesta Vajska, gde je na jednom čamcu pronađeno 500 boksova cigareta. Ta akcija će biti nastavljena kako bi se došlo do svih delova tog kanala koji je išao od Kosova", rekao je Dačić u Palati Srbija.

Kako je naveo, pripadnici Granične policije uhapsili su četiri osobe, tri državljana Srbije i jednog Hrvatske.

"Otkrivanje kanala šverca cigareta dokazuje da tokovi kriminala ne poznaju ni administrativne prelaze ni granične linije i da u tome učestvuju i Albanci i Srbi i Hrvati", rekao je Dačić.

Odgovarajući na pitanje novinara o kontroli granice između Srbije i Hrvatske, Dačić je kazao da MUP planira uvođenje termovizijskog video-nadzora graničnih linija.

"To je tehnika koja beleži svaki pokušaj ilegalnog prelaska granice, za čiju su realizaciju potrebna i značajna finansijska sredstva. Trudićemo se da to u početnoj fazi uvedemo na delu granice prema Evropskoj uniji", kazao je Dačić i istakao da će kontrola granice biti jedan od ključnih elemenata u pregovorima Srbije i EU.

"Moramo uložiti mnogo u razvoj graničnih službi da bismo ih kasnije, kada uđemo u EU ukinuli, ali neka to bude cena našeg ulaska u Uniju. Pošto to neće biti tako skoro, moramo da ispunjavamo sve te uslove pošto će to biti jedna od glavnih tema pregovora o članstvu", rekao je Dačić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Šverc, Cigarete

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi