emg home

RSS

Gubici u Britaniji zbog nereda oko 150 miliona funti

11. avgust 2011. | 16:20

Izvor: Tanjug


Masovni socijalni neredi, koji su 6. avgusta počeli u Londonu, a zatim se proširili ne više drugih velikih britanskih gradova, do sada su rezultirali gubicima koji se procenjuju na oko 150 miliona funti sterlinga (170 miliona evra).

Ovu procenu su dale osiguravajuće kompanije i preduzeća srednjeg biznisa, a novinske agencije i druga sredstva informisanja naglašavaju, u današnjim izveštajima iz Londona, da su najveću štetu zbog nereda pretrpeli vlasnici maloprodajnih objekata u Londonu, Liverpulu, Mančesteru i još nekoliko većih gradova zahvaćenih protestima. Samo šteta u maloprodajnim objektima zbog tekućih nereda i problema u snabdevanju potrošača se procenjuje na oko 80 miliona funti.

Međunarodna rejting agencija "Fič" je saopštila da će precizniju vrednost štete nastale zbog nereda u Britaniji izračunati tek kroz nekoliko meseci.

Stručnjaci "Fiča" smatraju da se gubici nastali u toku nereda neće loše odraziti na rejting britanskih osiguravajućih kompanija.

"Pri tekućim gubicima, osiguravajuće kompanije mogu bezbolno da preraspodele te gubitke, pretvorivši ih na kraju u dobit", tvrdi glavni menadžer "Fič grupe za osiguranje" Kris Voterman.

Konsultantska kompanija "Kelko" izrazila je bojazan da bi eventualni nastavak nereda mogao da i ugrozi posetu Olimpijskim igrama koje se u leto iduće godine održavaju u Londonu.

Ukoliko se samo jedan odsto gostiju, na čiju se posetu računa tokom narednih godinu dana, odluči da ne putuje u Britaniju, ta zemlja će imati gubitak od 520 do 590 miliona funti, tvrde stručnjaci "Kelka".

Masovni protesti koji su izbili u subotu u Londonu, nakon što je mladi crnac nastradao u pucnjavi sa policijom, brzo su se proširili na sedam drugih britanskih gradova.

Širom Britanije uhašeno je više od 1.300 izgrednika, a od oko 900 uhapšenih u Londonu, već je procesuirano i optuženo njih 371.

Prošla noć je u velikoj meri bila mirna, nakon četvorodnevnog nasilja i pljački zbog kojih su angažovane jake policijske snage.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Gubici, Nasilje

Lokacija: Velika Britanija


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi

  • Iran: Ne treba nam atomska bomba da se suprotstavimo SAD

    08. novembar 2011. 14:11 |

  • UN: Najmanje 3.500 ljudi ubijeno u Siriji od početka protesta

    08. novembar 2011. 12:11 |

  • Sedmoro poginulo u lančanom sudaru u Engleskoj

    05. novembar 2011. 16:11 |