emg home
RSS

Sindikat putara: Nerealan predlog reorganizacije PZP Kragujevac

15. avgust 2011. | 17:44

Izvor: Beta

Sindikat putara Srbije nije danas prihvatio predlog programa reorganizacije preduzeća za puteve (PZP) "Kragujevac" iz Nibens grupe, izjavila je predsednica sindikata Putara Srbije Sonja Vukanović.

Vukanović je posle razgovora putara sa predstavnicima konsultantske kuće banaka kojima Nibens grupa duguje i većinskog vlasnika Nibensa, rekla da je program reorganizacije PZP "Kragujevac" nerealan i dodala da država štiti banke i da je "nekome u interesu da uništi preduzeća Nibens grupe".

"Bankari su odredili kamate i već sutra bi da počnu sa naplatom potraživanja", navela je Vukanović i dodala da je to nemoguće ako se radnicima Nibensa prethodno ne isplate zarade.

Prema njenim rečima, za ovu nedelju Putari pripremaju nove aktivnosti o kojima će javnost sutra biti obaveštena.

"Danas su nezadovoljni radnici Nibensa protestovali u Nišu i Ljigu", istakla je Vukanović i dodala da PZP "Vranje" radi ali da ima policije ispred preduzeća.

Ona je dodala da su radnicima Nibensa zarade isplaćene samo do aprila, a radnici "Bačkaputa" nisu primili zarade ni za april.

U sastavu Nibens grupe su preduzeća za puteve "Beograd", "Niš", "Kragujevac", "Vranje" i "Vojvodinaput-Bačkaput" iz Novog Sada.

Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra.

Banke, kojima Nibens grupa duguje oko 130 milion evra, nedavno su se dogovorile da restrukturiraju ta preduzeća i obećale da će biti odblokirani računi putarskih firmi.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i izvlačenja 32 miliona evra iz Fabrike maziva iz Kruševca, koju je kupio u privatizaciji.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zaposlenih, a putari iz te grupe održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuju u izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, kako i dela autoputa ka Crnoj Gori kod Ljiga.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sindikat, Putari

Kompanije: Nibens grupa


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi