emg home

RSS

Ministar pozvao Bošnjake da pokažu više odgovornosti

16. avgust 2011. | 14:44

Izvor: Beta

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava Milan Marković poručio bošnjačkim liderima u Srbiji da umesto političkih nesuglasica pokazu više odgovornosti kako bi se formirao Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

"Važno da svi pokažemo dosta mudrosti, strpljenja i dovoljno međusobnog razumevanja kako bi bio formiran Nacionalni savet jer je to važno za ostvarenje prava koje nema mnogo veze s politikom", rekao je Marković.

On je kazao da će, onog momenta kada se steknu uslovi, Ministarstvo raspisati izbore koji će biti efikasni i transparentni i gde će građani moći da ostvare pravo i da imaju uvid u sva dešavanja vezana za to pitanje.

Prema Markovićevoj oceni, u formiranju Nacionalnog saveta bošnjačke manjine postoji veliki problem aktera, odnosno grupacija koje ne žele da učestvuju u formiranju Nacionalnog saveta. "Nije ideja napraviti izbore na koje niko neće izaći", rekao je ministar i poručio bošnjačkim liderima da posvete više pažnje i pokazu više odgovornosti, a malo manje ističu svoje političke nesuglasice.

Država je, kako je naglasio, otvorena i pružiće svaku asistenciju potrebnu kako bi se formirao Savet bošnjačke nacionalne manjine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori, Manjine

Ličnosti: Milan Marković

Institucije: Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi