emg home
RSS

Konkurs za dodelu sredstava firmama za podsticanje izvoza

19. avgust 2011. | 11:28

Izvor: Emg.rs

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza objavila javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava izvozno orijentisanim preduzećima.

Novac je obezbeđen iz budžeta, 39 miliona dinara, a rok za prijavu je 19. septembar.

Pravo na sredstva imaju preduzeća koja se bave proizvodnjom gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanjem usluga u oblasti energetike, građevinarstva, informacionih tehnologija, reciklaže i industrijskog i tekstilnog dizajna.

Uslov je da su pozitivno poslovale u 2009. i 2010. i da su tokom te dve godine ostvarile minimum 20 odsto prihoda od prodaje i usluga na međunarodnom tržištu ili izvoz od minimalno 50.000 evra u sektoru proizvodnje ili 25.000 evra u sektoru usluga, osim za usluge industrijskog i tekstilnog dizajna gde je za podnošenje prijave uslov realizovani izvozni posao bilo koje vrednosti.

Potrebno je i da kompanije imaju izmirene obaveze prema državi i zaposlenima i da im u roku od dve godine pre podnošenje prijave za dobijanje sredstava nije izrečena pravosnažna mera zabrane obavljanja delatnosti.

Na javni poziv se ne mogu prijaviti privredni subjekti koji se nalaze u teškoćama, stečaju ili u postupku likvidacije.

Konkurs je namenjen i poslovna udruženja. Poslovna udruženja takođe moraju da budu iz oblasti proizvodnje gotovih ili polugotovih proizvoda ili pružanjem usluga u oblasti energetike, građevinarstva, informacionih tehnologija, reciklaže i industrijskog i tekstilnog dizajna.

Uslov je i da imaju minimalno pet članica i da su članice u 2009. i 2010. ostvarile ukupan promet u visini od pet miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izvoz

Institucije: Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi