emg home
RSS

Stefan Karić mora da odsluži kaznu u zatvoru

07. septembar 2011. | 14:42

Izvor: Beta

 Apelacioni sud preinačio je odluku Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Stefanu Kariću bilo omogućeno da kaznu zatvora od 12 meseci odsluži u kući, uz elektronski nadzor, saopšteno je danas.

U saopštenju Apelacionog suda navodi se da je vršilac dužnosti predsednika Radmila Dragičević-Dičić uvažila žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva i tako preinačila rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Prvi osnovni sud u Beogradu usvojio je 15. jula predlog okrivljenog Karića da kaznu od godinu dana zatvora, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, služi u kućnom pritvoru, uz elektronski nadzor.

Dragičević-Dičić je, međutim, zaključila je da "jačina ugrožavanja bezbednosti saobraćaja i ispoljena bezobzirnost okrivljenog, koja se ogleda u brzini kojom je upravljao svojim vozilom", ukazuju da prema okrivljenom ne bi bilo opravdano primeniti meru kucnog pritvora.

Stefan Karić izazvao je 2005. godine saobraćajnu nesreću u Beogradu u kojoj je teško povređena Stanislava Pavlović, koja je posle nesreće ostala težak invalid. U presudi se navodi da je Karić vozio automobil brzinom 148 kilometara na sat. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Suđenja

Ličnosti: Stefan Karić


Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi