emg home
RSS

Veselinović: Nisam predvodio napad na pripadnike Kfora

08. oktobar 2011. | 10:23

Izvor: Danas

Privrednik sa severa Kosova Zvonko Veselinović negirao je pisanja pojedinih prištinskih i beogradskih medija da je "predvodio napad" na pripadnike Kfora na administrativnom prelazu Jarinje 27. septembra, kao i spekulacije da je "glavni švercer nafte i cigareta na severu Kosova"."Ako državni organi Srbije imaju bilo kakve dokaze da sam nešto pogrešio i skrivio, osim da sam Srbin, ja sam im na raspolaganju 24 sata. Doći ću gde god treba, daću izjavu i argumentima demantovati optužbe", kazao je Veselinović za današnje izdanje dnevnika Danas.

On navodi i da kosovska policijska služba zna gde može da ga nađe, jer ima adresu na kojoj se vodi u ličnoj karti.

"Spreman sam da odgovaram za svoje postupke, ali samo državi Srbiji, jer jedino nju priznajem. Kosovsku kvazi državu ne priznajem", kazao je Veselinović.

On tvrdi i da nema nikakve veze s paljenjem administrativnog prelaza Jarinje krajem jula jer, kako navodi, tada uopšte nije bio tamo.

"Neko je 'provukao' moje ime. Nekome ne odgovaram. Kome - ne znam. Politikom se ne bavim i neke stvari mi nisu jasne. Što se tiče prošlonedeljnih događaja na Jarinju, ja živim na severu KiM i podržavam svoj narod", kazao je Veselinović.

On negira i da je nedavno pretio smrću šefu tima Vlade Srbije za dijalog s Prištinom Borislavu Stefanoviću koji zbog toga, kako se spekuliÅ¡e, ne sme da ide na barikade u Zvečanu i Zubinom Potoku. Veselinović tvrdi i da nema nikakve veze s probijanjem i izgradnjom obilaznog puta u zoni između punktova Rudnica i Jarinje.

"Svako može da proveri da te obilazne puteve rade državne firme, koje su ugledne i na KiM i u ostatku Srbije. Ti putevi rade se javno i oni treba da pomognu narodu da se snabde namirnicama i reši osnovne životne potrebe ", naveo je Veselinović.

Na pitanje kako komentariše tvrdnje da je "glavni švercer benzina i cigareta na severu KiM", odgovario je da "nikada u životu nije prošvercovao ni jednu jedinu cigaretu, niti litar benzina".

"Za benzin koji sam legalno uvozio i prodavao, državi Srbiji, koju jedino poÅ¡tujem, redovno i regularno plaćao sam akcize, a sada plaćam PDV i sve što treba. Nisam nikakav švercer", naglasio je Veselinović.

On je naveo da ima građevinsku firmu i objasnio da je nasledio porodični posao u staklarstvu koji je vodio sa bratom, da bi potom otvorili veću firmu i zaposlili radnike.

"Moja firma ima oko 40 radnika, kojima redovno i regularno plaćam doprinose. Nikad nisam hteo da otvorim firmu na albanskoj strani i da plaćam porez drugoj državi", kazao je Veselinović i napomenuo da je upravo to njegov glavni problem.

"To je zapravo moj naveći problem s njihovom kvazi državom, koja već dugo u meni vidi neprijatelja, jer ovde opstajem, živim, radim, bavim se legalnim poslovima. Nisam nikakav švercer, kako me neki prozivaju i, uprkos hajci koja se vodi protiv mene, ne nameravam da napustim Kosovo i Metohiju", napomenuo je Veselinović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo, Šverc, Sukobi

Lokacija: Kosovo

Institucije: KFOR


Unesite tekst komentara:

<<

17. oktobar - 23. oktobar 2011.

>>