emg home

RSS

Stefanović: Sever nije uslov za integracije

11. oktobar 2011. | 20:10

Izvor: Beta

Grad: Leposavić

 Prepuštanje severa Kosova nije uslov za evropske integracije Srbije, izjavio u Leposaviću nakon sastanka s predstavnicima lokalnih Srba šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović.

"Nikakav sličan uslov nije Srbiji postavljen i ja se nadam da neće ni biti. Sigurno je da moramo kroz dijalog naći rešenje za konkretne probleme, između ostalog za problem severa Kosova, bez obzira na to šta kaže Priština", rekao je Stefanović.

Upitan šta će biti s barikadama, on je rekao da barikade ostaju kao sredstvo, a ne kao cilj i da su one odraz jedinstva i odlučnosti građana da mirno brane svoje interese. "One nisu instrumentalizovane, niko ih nije podigao sa  strane. Građani su nosioci mirnog otpora. Prema tome, građani istovremeno očekuju rešenje, a rešenje je moguće naći samo kroz dogovor pre svega s međunarodnom zajednicom", istakao je Stefanović.

Šef pregovaračkog tima Srbije je rekao da se s predsednicima opština sa severa Kosova dogovorio da nastave konsultacije. "Bilo je različitih mišljenja, što je normalno, i dobro je što ćemo nastaviti da tražimo rešenje koje će obezbediti interes Srbije i građana na severu Kosova", rekao je Stefanović govoreći o sastanku s predsednicima opština Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>