emg home

RSS

Vlada usvojila akcioni plan o procesu evrointegracija

13. oktobar 2011. | 16:32 17:07

Izvor: Beta

Vlada Srbije usvojila je danas akcioni plan o procesu evropskih integracija, izjavio je koordinator vlade za odnose sa medijima Slobodan Homen.

Homen je na konferenciji za novinare, nakon sednice vlade, rekao da će Vlada na narednoj sednici detaljno razmatrati izveštaj Evropske komisije kojim je preporučeno davanje statusa kandidata Srbiji.

"Izveštaj će biti razmatran u smislu drugih obaveza i primedbi Evropske komisije na razne oblasti našeg društva i države iz koga će se izvući poseban dokument koji će biti predlog rada za dalji nastavak evrointegracija", rekao je Homen.

Odgovarajući na pitanje o najavi ministra spoljnih poslova Mađarske Janoša Martonjija da će ta zemlja staviti veto na kandidaturu Srbije, ako se ne izmeni Zakon o restituciji, Homen je rekao da je Vlada razmatrala i to pitanje.

On je rekao da je bilo reči o najavama iz Mađarske, kao i o politici Nemačke prema Srbiji i mogućim pritiscima na Evropsku komisiju, kao i da je razmotrena mogućnost da se izmeni Zakon o restituciji, imajući u vidu mogućnosti i interese Srbije.

Homen je rekao da će biti učinjeno sve da se nađe rešenje problema kako bi se izbegla situacija u kojoj bi neka zemlja vetom zaustavljala evropski put Srbije.

Komentarišući jučerašnje odlaganje sednice Skupštine Srbije zbog nedolaska predstavnika Vlade, direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je da je na toj sednici na dnevnom redu bila tačka o zaduživanju države, a da ni premijer Mirko Cvetković, kao ministar finansija, ni Božidar Đelić nisu mogli da dođu zbog obaveza vezanih za kandidaturu Srbije.

Mihajlović je rekao da je Vlada Srbije na danas održanoj sednici usvojila više zakonskih predloga, među kojima je i Predlog zakona o igrama na sreću. On je ocenio da će izmene omogućiti zaštitu maloletnika i prevenciju bolesti zavisnosti koje proističu iz igara na sreću.

On je dodao da će to omogućiti i povećanje društvene odgovornosti, odnosno smanjiti mogućnost za organizovanje prevara i pranja novca.

Usvojeni su i predlozi zakona koji se odnose na vazdušni saobraćaj sa Kuvajtom, izbegavanje dvostrukog oporezivanja sa Crnom Gorom, na privremeno zapošljavanje građana BiH i Srbije, kao i na sporazume iz oblasti odbrane sa Crnom Gorom i Francuskom.

Usvojene su i odluke koje regulišu pitanje nagrađivanja sportista koji su u prethodnom periodu ostvarili uspehe na međunarodnim takmičenjima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evrointegracije

Ličnosti: Slobodan Homen

Institucije: Vlada Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Novi nacionalni plan za evrointegracije do kraja godine

    20. oktobar 2011. 15:10 |

  • Vlada: Srbija ispunila sve uslove za dobijanje kandidature

    08. decembar 2011. 17:12 |

  • Homen: Najbolje rešenje međusobno povlačenje tužbi

    03. novembar 2011. 16:11 |