emg home

RSS

Laganin: Nove investicije evropskih kompanija u Srbiji

06. novembar 2011. | 10:25

Izvor: Beta

Dve poznate evropske kompanije objaviće u narednim sedmicama investicije u Srbiji ukupne vrednosti oko 100 miliona evra, najavio je direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) Božidar Laganin.On je rekao da je "reč je o liderima industrija koje predstavljaju", ali nije želeo da kaže o kojim se kompanijama radi.

Laganin je istakao i da austrijski proizvođač sokova Rauh planira da izgradi u Srbiji fabriku pirea i koncentrata.

Taj projekat, istakao je, značajan je za poljoprivredu jer takva fabrika otkupljuje najviše drugu i treću kategoriju voća koja se koristi za proizvodnju sokova i obezbeđuje dobar plasman domaćim proizvođačima.

Kako je dodao Laganin, Rauh će koristiti podsticaje koje daje SIEPA i prilikom izgradnje novog pogona, kao što je koristio pri otvaranju punionice voćnih sokova u Koceljevi.

Prema njegovim recima, u ovoj godini primetno je povećano interesovanje investitora za Srbiju.

"Trenutno je 83 projekta u različitoj fazi realizacije, od inicijalnog intresovanja do na korak od zaključivanja ugovora", naglasio je direktor SIEPA.

To je jako ohrabrujuće, dodao je i kazao da očekuje da će i u idućoj godini trend povećanog interesovanja investirora biti nastavljen.

"Ništa ne uspeva kao uspeh i iskustva koja prenose komanije koje su realizovale projekte s ureči najboljih ambasadora srpske ekonomije", kazao je Laganin.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije

Ličnosti: Božidar Laganin

Institucije: SIEPA


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi