emg home
RSS

Mardok: Sramota me je

19. jul 2011. | 20:20 21:00

Izvor: Beta

Grad: London

Medijski magnat Rupert Mardok izjavio danas na saslušanju pred britanskim parlamentom da ga je bilo sramota kad je početkom godine saznao da je njegov list prisluškivao i objavio transkripte ubijene britanske tinejdžerke i izvinio se za taj postupak.

Mardok, vlasnik kompanije News Corporation, u čijem sastavu je bio tabloid News of the World, u međuvremenu ugašen, na saslušanju pred britanskim parlamentom je rekao da nije bio upućen u taj slučaj i da su ga pojedini zaposleni u kompaniji pogrešno informisali.

Rupert Mardok, koji ima 80 godina, rekao je da današnje pojavljivanje i saslušanje pred britanskim parlamentom za njega predstavlja najteži dan u njegovom životu.

Mardok je rekao da je News of the World činio jedan odsto njegovog profita i da su tim poslom upravljali ljudi kojima je verovao. On je naveo da zbog skandala koji je nastao trpi veliku finansijsku štetu.

Njegov sin Džejms, predsednik News Internationala, kazao je da ta kompanija nije uspela da odgovori visoko postavljenim standardima, ali da je odlučna da osigura da se takve greške ne ponavljaju. "Želeo bih da naglasim da mi je veoma žao, da nam je svima veoma žao, posebno zbog žrtava nelegalno presretnutih razgovora i njihovih porodica", rekao je Džejms Mardok.

   

Stivenson priznao da je 10 službenika radilo za tabloid

Šef londonske policije Pol Stivenson izjavio je danas da je 10 od 45 novinara u njegovom odeljenju za štampu ranije radilo za News of the world, ali je demantovao da je bilo nedozvoljenih kontakata.

Stivenson je u svedočenju pred Pravnim komitetom britanskog parlamenta, koji istražuje slučajeve objavljivanja prisluškivanih telefonskih razgovora u ugašenom tabloidu, priznao da je bio neprijatno iznenađen kad je saznao da bivši izvršni direktor tog lista Nil Volis angažovan kao konsultant za medije u policiji.

Na pitanje o njegovom odnosu s Volisom, koji je uhapšen prošle sedmice, Stivenson je odgovorio da nema razloga za povezivanje Volisa s prisluškivanjem telefona u vreme dok je bio angažovan u policiji 2009.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>
PON
10
UTO
11SRE
12ČET
13
PET
14SUB
15
NED
16

Povezani naslovi