emg home
RSS

Medžida Kreso: Vukčević je duboko uvredio Sud BiH

15. april 2010. | 19:42

Izvor: Beta

Grad: Sarajevo

Predsednica Suda BiH Medžida Kreso uputila otvoreno pismo glavnom tužiocu Srbije za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću i zatražila izvinjenje jer je uvredio Sud BiH.

Medžida Kreso je istakla da je Vukčević duboko uvredio Sud BiH kada je rekao: "Ako je tačno da je predsednica Vrhovnog suda BiH izjavila 'Svi smo mi Ganić', onda ima razloga da se postavi pitanje objektivnog sudjenja u BiH."

Ona je navela da nije primereno da se Vukčević koristi lažima koje plasiraju pojedini neodgovorni političari i da u BiH ne postoji Vrhovni sud, te da je jasno da se Vukčevićeva izjava odnosila na nju kao predsednicu Suda BiH.

Predsednica Suda BiH je odbila mogućnost da je tako nešto izjavila i dodala da je skandalozno i neprimereno poistovećivanje sa osobom koja je predmet sudskog postupka. Ona smatra da je Vukčević pokušao da dovede u pitanje integritet i nezavisnost Suda BiH, koji jedini ima nadležnost za suđenje predmeta ratnih zločina u toj zemlji.

"Još sam spremna na nastavak dobre saradnje, ali očekujem vaše javno izvinjenje zbog izjave kojom ste nedvosmisleno, ali ničim potkrepljeno, doveli u pitanje nezavisnost i nepristrasnost bosansko-hercegovačkog pravosuđa, naročito Suda BiH, tako i moj profesionalni integritet", poručila je Medžida Kreso.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ratni zločini

Lokacija: BiH

Ličnosti: Vladimir Vukčević, Ejup Ganić, Medžida Kreso

Institucije: Sud BiH


Unesite tekst komentara:

22. jul 2011. 21:40:39

| rambo amadeus

0

zeno draga o cemu ti pricas pa i ti vrdjas srbe i srpske porodice , pa nikom nista, mozda bi bilo bolje da pricas o samim ratnim zlocinima i o kriminalu u institucijama bosne i hercegovini koji se amnestira sutnjom vaseg suda, i urgencijama kako bi se predmeti rzvukli da nastupi zasara za pkretanje ili krivicno gonjenje onih koji su ucestvovali direktno ili kao saucesnici u kriminalu pustite se politike i budite sudija, ili dajte ostavku i budite lider neke politicke opcije.

<<

01. avgust - 07. avgust 2011.

>>
PON
01UTO
02
SRE
03ČET
04PET
05SUB
06NED
07

Povezani naslovi