emg home

RSS

Ulemek ospoava navode Tužilaštva o kući na Ceraku

16. april 2010. | 15:52

Izvor: Emg, Tanjug

Zastupnici Milorada Ulemeka osporili danas, na pripremnom ročištu pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zahtev Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal da mu trajno bude oduzet deo kuće na Ceraku. Ulemek izjavio da mu je stan kupila Državna bezbednost.

Milorad Ulemek, bivši komadant Jedinice za specijalne operacije, rekao je da mu je stan u kući na Ceraku, koja je u junu prošle godine privremeno oduzeta i u posedu je Direkcije za oduzetu imovinu, kupila Državna bezbednost 1998. novcem Savezne uprave carina.

Ulemek je kao svedoke za te tvrdnje predložio bivšeg direktora SUC-a Mihalja Kertesa i bivšeg zamenika šefa DB-a Franka Simatovića i da sud pribavi informaciju od Capital banke o tome ko je uplatio novac na njen račun, kasnije uplaćen Stankom korporaciji, za kupovinu stana.

Kertes, koji je na izdržavanju kazne u požarevačkom zatvoru Zabela, trebalo bi, prema Ulemekovim rečima, da posvedoči da li je SUC na predlog tadašnjeg šefa DB-a Jovice Stanišića uplaćivao novac DB-a, a Simatović, koji je bio nadređeni Ulemeku, trebalo bi da kaže kako je njegovo stambeno pitanje rešeno.

Ulemekov punomoćnik Slobodan Milivojević predložio je da budu saslušani i tadašnji Stanišićevi zamenici koji su učestvovali u kupovini stana Raša Kandić i Milan Prodanić.

Milivojević je rekao i da su zastupnici nabavili i sudu priložili overene izjave svedoka iako su, kako je, istakao, od početka izloženi ometanju jer su svi dokazi vezani za kupovinu kuće uništeni ili sklonjeni.

Milivojević je kazao da je stan kupljen 1998, a da su sva krivična dela za koje se tereti Ulemek izvršena kasnije.
Glavno ročište po ovom predmetu zakazano je za 20. maj.

Deo kuće privremeno je oduzet Ulemeku pošto nije uspeo da dokaže zakonito poreklo novca kojim je kupljen stan. Vrednost stana procenjena je na oko 250.000 evra, što nije srazmerno prihodima koje je Ulemek ostvarivao u vreme kupovine.

Istim rešenjem, sud je odlučio da drugi deo kuće koja je bila uknjižena na Ulemeka u Ulici Ilije Stojadinovića 87 ostane u vlasništvu njegove supruge Aleksandre Ivanović i njihovo dvoje dece, pošto je uspela da dokaže zakonito poreklo novca. 

Kuća ima 600 kvadrata i s garažom i lokalom je procenjena na oko milion evra.

Ulemek je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića i atentat na Ibarskoj magistrali.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Borba protiv organizovanog kriminala

Ličnosti: Zoran Đinđić, Mihalj Kertes, Milorad Ulemek, Jovica Stanišić, Ivan Stambolić, Slobodan Milivojević, Franko Simatović, Raša Kandić, Milan Prodanić, Aleksandra Ivanović

Institucije: Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, Viši sud u Beogradu, Državna bezbednost, Jedinica za specijalne operacije, Direkcija za oduzetu imovinu, Savezna uprava carina

Kompanije: Capital banka, Stankom korporacija


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • Najavljene nove istrage o korupciji u zdravstvu

    26. decembar 2011. 09:12 |

  • Veljović: Potvrđen identitet Dobrosava Gavrića

    22. decembar 2011. 14:12 |

  • Tadić: Samo politika promena donosi glasove

    11. decembar 2011. 20:12 |