emg home

RSS

Kraj štrajka u Dnevniku

04. avgust 2010. | 13:31

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Predstavnici Vlade Vojvodine i sindikata u holding Dnevnik potpisali protokol o dinamici isplate zaostalih plata zaposlenima, čime je okončan višemesečni štrajk u tom preduzeću.

Predsednik Upravnog odbora Dnevnika Zlatimir Momirov rekao je da će štamparija Dnevnik, u kojoj je obustavljen rad 25. juna, već danas početi da radi, pa će sutrašnje izdanje lista Dnevnik biti štampano u matičnoj štampariji.

Momirov je precizirao da su predstavnici Saveza samostalnih sindikata prihvatili predlog protokola Upravnog odbora, s manjim izmenama koje se odnose na dinamiku isplata zaostale tri plate. "Reč je o isplati zaostalih zarada zaposlenima, nabavci repromaterijala i opreme i početku rada štamparije", rekao je Momirov i precizirao da će zaposleni prvu zaostalu platu dobiti danas, drugu što je pre moguće, a treću kad kompanija ostvari poslovne prihode.

Vlada Vojvodine planira da u sklopu nedavno usvojenih mera za oporavak preduzeća proda jednu montažnu halu u krugu Dnevnik holdinga i tako zaradi oko 150 miliona dinara. Ta sredstva će, kako je najavljeno, biti iskorišćena za kupovinu nove mašine za štampanje, nabavku repromaterijala, isplatu zaostalih zarada i socijalni program za zaposlene.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji

Ličnosti: Zlatimir Momirov

Institucije: Vlada Vojvodine

Kompanije: Dnevnik holding


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi