emg home

RSS

Tigar prodao emisiju dugoročnih korporativnih obveznica

18. avgust 2010. | 14:45

Izvor: Emg.rs

Kompanija Tigar [TIGR] iz Pirota prodala je emisiju dugoročnih korporativnih obveznica u nominalnom iznosu od 167,5 miliona dinara, sa rokom dospeća od pet godina i prinosom od 7,75 odsto godišnje, saopštila je danas ta firma.Kako se navodi u saopštenju, kupci u zatvorenoj emisiji za poznate kupce bili su domaći profesionalni investitori - Komercijalna banka i osiguravajuće kuće Wiener stadtische i Takovo osiguranje.

Pirotska fabrika proizvoda od gume ukupno je u toj emisiji izdala 16.750 obveznica, pojedinačne nominalne vrednosti 10.000 dinara.

Direktor u Tigru Jelene Petković izjavila je da je emisija dugoročnih korporativnih obveznica jedan je od načina da kompanija koja je na prajm marketu Beogradske berze deo novca za razvoj, obezbedi preko tržišta kapitala.

"Za Tigar je posebno važno to što su izdate dugoročne obveznice, jer je smanjena potreba za kratkoročnim sredstvima i obezbeđen je deo novca za dalje investiranje.

Petkovićeva je navela da je nakon perioda intenzivnog investiranja u prethodnim godinama u program obuće, tehničke gume i prodajne mreže, kroz rast prodaje, omogućena je sigurna otplata obveznica iz interne gotovine.

"Tigar planira da nastavi obezbeđivanja dugoročnih sredstava kroz nove emisije akcija i dugoročnih obveznica", rekla je Petkovićeva.

Predviđena je kvartalna otplata anuiteta koji podrazumevaju kamatu i pripadajući deo glavnice, kao i put klauzula nakon isteka prve godine, navodi se u saopštenju.

Svaka obveznica ima 20 kupona koje će emitent otkupljivati na osnovu evro ekvivalenta u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije, prilikom dospeća svakog kupona, precizira se. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Berza, Obveznice

Kompanije: Tigar


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi