emg home

RSS

UBS: Izuzimanje potrošačkih kredita iz zakona neprijatno iznenađenje

21. septembar 2010. | 11:30

Izvor: Emg.rs

Udruženje banaka Srbije (UBS) ocenilo je danas da inicijativa Narodne banke Srbije da se iz nacrta Zakona o zaštiti potrošača izuzme deo koji reguliše finansijske usluge, odnosno potrošačke kredite, predstavlja veliko i neprijatno iznenađenje za bankarski sektor."Nekorektno je prema bankama i klijentima banaka da budu izuzeti u nacrtu Zakona, bez jasnog i argumentovanog obrazloženja", navodi se u saopštenju UBS.

Kako se navodi, takav potez NBS daje osnova da se u javnosti špekuliše raznim motivima što bankama nanosi veliku štetu.

U saopštenju generalnog sekretara UBS Veroljuba Dugalića se ističe da bankarski sektor nije bilo na koji način uticao niti doprineo da se iz nacrta Zakona izuzme deo koji se odnosi na potrošačke kredite.

"Postojeća praksa, bez čvrste i precizne zakonske regulative o pravima potrošača, dovodila je do pojedinačnih prigovora na rad banaka što je nepovoljno uticalo na ugled čitave bankarske industrije. Stoga su banke vitalno zainteresovane za donošenje zakona u što kraćem roku kako bi se tačno utvrdila pravila po kojima bi radile. Na taj način bi i prava potrošača bila bolje zaštićena", navodi se u saopštenju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

21. septembar 2010. 13:37:29

| Milos Kosanovic

0

Jos jedan od ubedljivih primera da u Srbiji postoji cetvrta grana vlasti NARDODNA BANDA (pardon banka) Srbije

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi