emg home

RSS

Ban: Srbija i Kosovo se moraju uključiti u dijalog o sporu

22. septembar 2010. | 09:34

Izvor: Emg.rs

Grad: Njujork

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun istakao važnost dijaloga Srbije i Kosova o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008, saopštile UN. Spremnost UN da tome doprinesu Ban je izneo u bilateralnim susretima s tri lidera na marginama trodnevnog samita o Milenijumskim ciljevima razvoja, piše u saopštenju "Srbija i Kosovo se moraju uključiti u dijalog o sporu".

Razgovor generalnog sekretara s predsednikom Srbije Borisom Tadićem bio je usredsređen na izglede za dijalog koji bi omogućila Evropska unija", objavljeno je na www.un.org/news/. U saopštenju se ističe da je prošle nedelje Generalna skupština UN konsensusom pozdravila inicijativu EU i potvrdila savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, koje Srbija odbacuje.

Mun je o Kosovu razgovarao i s predsednikom Slovenije Danilom Tirkom i ministrom inostranih poslova Poljske Radoslavom Sikorskim. Dodaje se da je Ban sa sagovornicima razmotrio i stanje na Balkanu, učešće Srbije u mirovnim operacijama UN i Milenijumske ciljeva razvoja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Boris Tadić, Ban Ki Mun, Danilo Tirk, Radoslav Šikorski

Institucije: Ujedinjene nacije, Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

31. oktobar - 06. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi