emg home

RSS

Otvorena Slobodna zona Užice

08. oktobar 2010. | 13:22

Izvor: Beta

Grad: Užice

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Dragan Jaraković i gradonačelnik Užica Jovan Marković danas u Sevojnu ozvaničili početak rada Slobodne zone Užice, čiji su osnivači Grad Užice, Valjaonica bakra Sevojno i Valjaonica aluminujuma Sevojno.

Formiranje slobodnih zona, kao logističkih centara koji investitorima garantuju stimulativni režim poslovanja, uz specijalne povlastice i povlašćen poreski režim, daje i podstrek novom zapošljavanju, rekao je Jaraković. On je naglasio da je to značajan doprinos i decentralizaciji Srbije, koji sa političkih obećanja mora da pređe na realizaciju, između ostalog vraćanjem imovine lokalnim samoupravcama.

Otvaranje Slobodne zone u Užicu, prema rečima Markovića, trebalo bi da bude novi vetar u leđa lokalnoj privredi. "Slobodna zona pre svega treba da podrži poslovanje valjaonica aluminijuma i bakra i da otvori mogućnost za nove investicije na prostoru 10 hektara, otvori nova tržišta i investicije i kroz finalizaciju proizvoda podigne njihovu cenu i zaposli novu radnu snagu”, rekao je Marković.

Direktor Valjaonice bakra Dragan Subotić rekao je da je svečanost potvrda teze da se pitanje decentralizacije Srbije ne rešava ideologijom i politikom, već ekonomijom i investicijama, te da je realizacija ovog projekta početak suštinske decentralizacije Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Slobodne zone

Ličnosti: Dragan Jaraković, Dragan Subotić, Jovan Marković

Institucije: Ministarstvo trgovine i usluga Srbije, Grad Užice

Kompanije: Valjaonica bakra Sevojno, Valjaonica aluminujuma Sevojno


Unesite tekst komentara:

<<

26. decembar - 01. januar 2012.

>>
PON
26UTO
27SRE
28ČET
29PET
30SUB
31NED
01

Povezani naslovi

  • NIS ulaže u 400 miliona evra u geološka istraživanja

    21. decembar 2011. 16:12 |

  • Cvetković: Sledeće godine više investicija nego 2011.

    20. decembar 2011. 16:12 |

  • U Vranju uskoro italijanska fabrika kožnog nameštaja

    20. decembar 2011. 14:12 |