emg home
RSS

Ljajić traži više novca za lokalne samouprave

08. oktobar 2010. | 12:56

Izvor: Beta

Ministar za rad i socijalnu poliitiku Rasim Ljajić najavio da će tražiti da u bužetu budu povećanja idvajanja za lokalne samouprave kako bi se razvile pojedine usluge socijalne zaštite.

"U vreme ekonomske krize smanjen je transfer lokalnim samoupravama. Zato ćemo od Vlade tražiti da se ta sredstva vrate. Smatramo da su opštine posebno pogođene u oblasti socijalne zaštite, tamo gde ne postoje sredstva prave se uštede upravo u toj oblasti", kazao je Ljajić prilikom potpisivanja ugovora s predstavnicima 35 gradova i opština koji učestvuju u programu Razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Srbiji.

Sredstva za realizaciju projekata obezbedio je Fond za otvoreno društvo. Opštine i gradovi će oko 27 miliona dinara iskoristiti za programe pomoći u kući starim osobama i osobama sa invaliditetom, a otvaraće se i različiti dnevni boravci i klubovi.

Izvršna direktorka Fonda za otvoreno društvo Jadranka Jeličić najavila je da će ta organizacija nastaviti da podržava razvoj usluga socijalne zaštite. "Imamo još sredstava na raspolaganju i razgovaraćemo s Minitarstvom o novim projektima", kazala je ona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Budžet, Socijalna zaštita

Ličnosti: Rasim Ljajić, Jadranka Jeličić

Institucije: Fond za otvoreno društvo


Unesite tekst komentara:

<<

11. oktobar - 17. oktobar 2010.

>>