emg home
RSS

Siromašnima roba iz magacina Direkcije za imovinu

01. oktobar 2010. | 10:28

Izvor: Beta

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku počinje da ugroženim kategorijama stanovništva deli robu iz magacina Direkcije za imovinu koja je prethodnih godina zaplenjena u postupcima prinudne naplate, najavio ministar Rasim Ljajić.

Posle obilaska magacina pokraj Beograda, u kom je na nekoliko hiljada kvadrata uskladištena roba, Ljajić je rekao da država želi da iskoristi sve rezerve i potencijale kako bi se ublažile posledice krize i zaštitile najugroženije kategorije stanovništva.

Reč je o obući, odeći, nameštaju, kućnim aparatima, polovnoj rob i automobilima koji su godinama stajali i propadali dok su trajali sudski postupci. "Ovde je velika količina pokretne robe, koja je zaplenjena u postupku prinudne naplate i sad je vlasništvo Direkcije. Pregledaćemo šta je upotrebljivo da bismo to distribuirali
centrima za socijalni rad i lokalnim samoupravama", kazao je Ljajić.

On je naveo da postoje četiri regionalna centra sa sličnom količinom robe, koja će takođe biti pregledana. On je naglasio da je već odabrano oko 700 artikala, vrednosti 10 miliona dinara, iz magacina kraj Beograda, koji će prvo biti distribuirani.

Ljajić je najavio da će u drugoj fazi biti razmatrane i nekretnine u vlasništvu Direkcije kako bi se koristile za potrebe dnevnih centara, dnevnih boravaka, klubova za stare, za neke od institucija za decu sa smetnjama u razvoju ili decu bez roditeljskog staranja.

Deo robe zaplenjene u postupcima prinudne naplate je propadao jer je godinama stajao u magacinima. Posle tri neuspešna pokušaja prodaje roba je vraćana u skladište i tu ostajala dok joj ne istekne rok trajanja ili ne propadne.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Socijalna zaštita

Ličnosti: Rasim Ljajić

Institucije: Direkcija za imovinu


Unesite tekst komentara:

<<

06. decembar - 12. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi