emg home
RSS

MMF: Rast BDP-a relativno dobar

01. oktobar 2010. | 08:49 10:01

Izvor: Emg.rs

Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisolovik ocenio da je rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji na dosta dobrom nivou u odnosu na zemlje regiona.

Lisolovik je na forumu Srpske asocijacije menadžera kazao da Srbija ima umeren rast BDP-a od 1,5 odsto ove godine, na solidnim temeljima, koji su više okrenuti izvozu. "To, međutim, ne znači da Srbija nije imuna na turbulencije i da grčka kriza ne može da izazove određene nervoze, kao i inflacija", rekao je on.

On je dodao da situacija po pitanju međusobnih plaćanja preduzeća nije na zadovoljavajućem nivou.

Lisolovik je ocenio da bi bilo mnogo bolje kada bi u Srbiji bilo više dinarskih kredita.

“Veoma je bitno da budžet za narednu godinu bude realan i konzistentan sa usvojenim odredbama o fiskalnoj odgovornosti, što podrazumeva deficit od četiri odsto BDP-a u 2011.“, rekao je Lisovolik novinarima.

Glavne teme o kojima će Vlada i MMF razgovorati tokom šeste revizije stend-baj aranžmana početkom sledeće godine biće budžet za 2010. i 2011, izjavio je Lisovolik.

Lisovolik je rekao da do sad nije bilo reči o nastavku aranžmana s tom institucijom posle aprila sledeće godine i dodao da je bitno da po završetku programa Srbija nastavi reforme i da primenjuje regulativu u domenu fiskalne odgovornosti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi