emg home
RSS

Dragin: Svaki dinar će se državi vratiti petostruko (VIDEO)

06. decembar 2010. | 16:15

Izvor: Tanjug


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin izjavio je danas da poljoprivrednici zaslužuju da naredne godine iz budžeta dobiju više sredstava, "jer oni svaki uloženi dinar vraćaju državi petostruko".

Dragin je kazao da se iskreno nada da će prilikom planiranja budžeta za 2011. godinu biti izdvojeno više sredstava za poljoprivredu, napominjući da će odluka o tome biti doneta "na koalicionom nivou".

"Mislim da smo zaslužili da se malo više obrati pažnja na agrarni budžet", istakao je Dragin, dodajući da su razlozi za to, pre svega, značajan udeo poljoprivrede u ukupnim investicijama zemlje i rekordni izvozni rezultati koje srpska poljoprivreda beleži u protekle dve godine.

       

Treba uzeti u obzir da je Ministarstvo poljoprivrede u protekle dve godine, za vreme svetske ekonomske krize, "moglo da se pohvali da su od svih investicija u Srbiju čak 43 odsto bile investicije u sektor prerađivanja hrane", kazao je Dragin novinarima, nakon obilaska farme pilića Andrije Nedeljkovića, u naselju Plaskovac kod Topole.

On je kazao da prilikom određivanja iznosa sredstava namenjenih za poljoprivredu treba imati u vidu i rekordne rezultate koje je agrar zabeležio prošle godine, kao i očekivane ovogodišnje rezultate.

Poljoprivreda je u 2009. godini zabeležila rekordan izvoz od dve milijarde dolara i suficit od 650 miliona dolara, podsetio je Dragin i istakao da će agrar ove godine ostvariti suficit u razmeni sa inostranstvom od čak milijardu dolara, koji će biti uloženi direktno u proizvodnju i "pokrenuće ekonomiju Srbije".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poljoprivreda

Ličnosti: Saša Dragin


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi